Sınır ötesinde ilk müdahale…

Genelkurmay Başkanlığı’nın internet sitesinde yer alan basın açıklamasında, şu bilgilere yer verildi:


”1 Aralık 2007 günü istihbari çalışmalar kapsamında, Hakkari ili Çukurca ilçesinin güneydoğusunda Irak hudutları içinde, 50-60 kişilik bir PKK’lı terörist grup tespit edilmiştir.


Söz konusu teröristler üzerine, bölgeye yakın durumda bulunan ateş destek vasıtaları ile yoğun bir uygulama yapılmıştır. Uygulama sonucunda terörist grubun önemli ölçüde zayiat verdiği, teknik vasıtalarla tespit edilmiştir. Bölgeye ihtiyaç duyulduğunda diğer unsurlarla da müdahale edilecektir.”


ABD ORDUSU: OPERASYON BİLGİSİ BİZDE YOK


Irak’taki ABD ordusu, Türk Silahlı Kuvvetlerinin sınır ötesi bir operasyonu konusunda kendilerinde bir bilgi olmadığını açıkladı.


Sözcü Binbaşı Winfield Danielson Reuters’a yaptığı açıklamada, ”Sınır ötesinde Türk operasyonu konusunda bizde bilgi yok” dedi. 


“TSK NE YAPACAĞINI GAYET İYİ BİLİR”


Öte yandan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kış şartlarının sınır ötesi operasyonu nasıl etkileyeceği sorusu üzerine ”Bu konudaki işi yürüten başta TSK olmak üzere ne yapacağını, hangi zeminde nasıl davranılacağını gayet iyi bilir” dedi.


İNTES’in 23. Olağan Genel Kuruluna katılan Erdoğan, toplantıdan ayrılırken gazetecilerin çeşitli konulardaki sorularını yanıtladı.


Erdoğan, bir gazetecinin, ”TSK’nin yetkilendirilmesinde gecikildiği” yönünde muhalefetten gelen eleştiriler bulunduğunu hatırlatması üzerine, şunları söyledi:


”Bunun zamanlamasını herhalde tezkereyi verenler yapmayacaktır. Biz tezkere için Meclis’e müracaatımızı yaptık. TBMM’de ekseriyetle bize bu noktada Meclis’ten tezkere ile ilgili yetkiyi verdi. Biz de bu konuda teknik çalışmalarımızı kiminle yaptık? Bütün güvenlik güçlerimizle, başta TSK olmak üzere, onlarla bu çalışmalarımızı yaptık. Zamanlamamızı ve saire… Tüm bunların hepsinin en ince detay, teferruatına varıncaya kadar değerlendirmesi yapılmıştır ve ondan sonra da şu anda yetkilendirme 28 Kasım itibariyle Silahlı Kuvvetlerimize yapılmış. Bundan sonraki süreci artık hep birlikte bizler izleyeceğiz, takip edeceğiz. Temennimiz odur ki en verimli neticeyi alalım. Ama olay şudur: Burada muhalefet hala bir birliğin, bir beraberliğin, mutabakatın olması gereken bu süreçte ‘bunu nasıl gölgeleriz’ bu anlayış içinde. Bu çok yanlış anlayış. Bakın, biz bütün bu süre içerisinde, dikkat ederseniz durmadık. Bu işin siyasi zeminini, içeride ve dışarıda oluşturmanın gayreti içinde olduk. Bunun diplomatik boyutunu içeride ve dışarıda oluşturmanın gayreti içinde olduk. Olayın tek boyutu yok. Olay sadece bir sınır ötesi operasyon değildir. Terörle mücadelenin çok çeşitli boyutları vardır ve bunu her boyutta yapmak zorundasınız ki, uluslararası hukuk noktasında da sizin bir haklılığınız olsun.”

1051440cookie-checkSınır ötesinde ilk müdahale…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.