Sol Parti ittifakı kuruldu

Almanya yavaş yavaş erken seçim havasına girerken siyasi yelpazenin sol kanadında beliren seçim ittifakı ülke genelinde varlık gösterebilmek için gerekli adımların sonuncusunu da hafta sonundaki olağanüstü kongrede attı.

Kamuoyu araştırmaları, Alman siyasi partiler yelpazesinin sol ucundaki seçim ittifakının erken seçimde yüzde 10 ila yüzde 12 oranında oy toplayabileceğini gösteriyor.

Demokratik Sosyalistler bu oranları abartılı bulmasına karşın Eski genel başkanları Gregor Gysi, ‘gerçekçi olalım’ diyerek en azından seçimlerde umutlu olduklarını şöyle dile getirdi:

“Hangi yönde olursa olsun anketler karşısında hep temkinliyimdir. Umarım bu oranlar taraftarlarımıza iyimserlik ve kararlılık içinde seçim kampanyasına katılma azmi verir. Bu durumda parti tarihinin en iyi seçim sonucunu yakalayabiliriz.”

ÜÇÜNCÜ PARTİ

Politika uzmanları batı Almanya’nın Sosyal Adalet Seçim Alternatifi ile kurulan ittifakın Almanya’da üçüncü parti konumuna gelme ihtimali yüksek görüyor.

Genel Başkan Lothar Bisky olağanüstü kongrede delegelere seçim ittifakının yararını şöyle özetledi:

“İki parti arasındaki işbirliği doğuda ve batıda cazibemizi arttırıyor. Ortaklığın ilk sonucu işte bu, sayın yoldaşlar.”

Ayrıca Büyük siyasi partileri sosyal antipati karteli olarak gören sol kanat temsilcileri Berlin hükümetinin reform acendasına da karşı olduklarını açıkladılar.

Demokratik Sosyalistler zenginden daha fazla vergi alınmasını, asgari geçimin garanti edilmesini ve çalışma süresinin kısaltılmasını istiyorlar. Sol ittifakın aday listesinde eski PDS Genel Başkanı Gysi ile eski Alman Sosyal Demokrat Partisi Genel Başkanı Oskar Lafontaine gibi karizmatik siyasetçiler bulunuyor. Sol ittifaka oy kaybetmekten çekinen Sosyal Demokrat iktidar partisi her iki politikacıyı da hayal tellallığı yapan demagoglar olarak adlandırıyor.

1111020cookie-checkSol Parti ittifakı kuruldu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.