Sosyalizm bayrağı yeniden dalgalanıyor

Bachelet’in rakibi sağ ittifakın adayı, milyarder işadamı Sebastian Pinera, sandıklardan çıkan ilk sonuçların açıklanmasının ardından yenilgiyi kabul ederek Bachelet’i tebrik etti.

Pinera’nın, Bachelet’e başarılar dilediği ancak kendi mücadelelerinin sürdüğünü söylediği belirtildi. 1990’da, Pinochet rejiminin sona ermesinden bu yana ülkeyi yöneten merkez sol koalisyonun üyesi olan tıp doktoruBachelet, daha önce savunma bakanlığı ve sağlık bakanlığı görevlerini de yürütmüştü. Bachelet, seçim kampanyası sırasında halka şöyle seslenmişti:

“Birlikte demokrasiyi yeniden kazandık. Şimdi sizleri, Şili’nin ilk kadın başkanını seçerek, başka bir tarihi anın parçası olmaya davet ediyorum.”

54 yaşındaki Bachelet’in, annesiyle birlikte General Augusto Pinochet’nin diktatörlüğü döneminde tutuklandığı ve işkence gördüğü biliniyor.

Hapisten çıktıktan sonra annesiyle birlikte Avustralya ve Almanya’da sürgün hayatı yaşayan Bachelet’in babasının ise işkence gördüğü bir toplama kampında kalp krizinden öldüğü belirtiliyor.

Şili Seçim Bürosu’ndan yapılan açıklamada, oyların yüzde 67’sinin sayıldığı, Bachelet’in yüzde 53.22 oranında oy aldığı, ılımlı muhafazakar Sebastian Pinera’nın ise yüzde 46.77 oranında oy aldığı kaydedilmişti.

1122100cookie-checkSosyalizm bayrağı yeniden dalgalanıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.