Soyer: Direk uçuş açıklaması yakında

Başbakan Soyer, Bakanlar Kurulu toplantısına girerken, gazetecilerin, ”Kıbrıs Türk Hava Yollarının İngiltere’ye direkt uçuş başvurusunun reddedildiğine” dair Rum basınında çıkan haberlerle ilgili sorusu üzerine, bu konudaki resmi açıklamayı önümüzdeki günlerde yapacaklarını kaydetti.


Rum basınında çıkan haberlere göre hareket etmediklerini belirten Soyer, resmi başvurunun ardından hukuk mücadelesine gireceklerini daha önce açıkladıklarını hatırlattı.


“Dolayısıyla bu işlem bizim için sürpriz değil” diyen Başbakan Soyer, gerekli açıklamanın tüm olgular değerlendirilerek önümüzdeki günlerde yapılacağını kaydetti.
 
 ABD’NİN ÇABALARI CANLANIYOR


Öte yandan ABD Dışişleri Bakanlığı, Kıbrıs sorununda 2004 yılındaki başarısızlıkla birlikte ivme yitiren çözüm çabalarının yeniden canlanmakta olduğu görüşünü dile getirdi.


ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Sean McCormack, yaptığı açıklamada, sorunun çözümüne yönelik uluslararası çabaların yeniden başlatılması yönünde giderek büyüyen bir isteklilik olduğunu belirterek, Washington’ın da bunu desteklediğini söyledi.


Çabaların, Birleşmiş Milletler planının Rum tarafınca reddedildiği 2004’ten sonra ivmesini yitirdiğini belirten sözcü, “Ancak bugün artık, konuyla ilgili yeteri kadar tarafın çözüme yönelik ilgilerini ortaya koymuş oldukları bir noktaya geldik” dedi.


Sözcü, BM’nin çözüme yönelik girişimlere başlaması durumunda, ABD’nin de bunu destekler bir tutum alacağını bildirdi.


FOTOĞRAF (Faruk Eskioğlu): Ferdi Sabit Soyer
 
 

798130cookie-checkSoyer: Direk uçuş açıklaması yakında

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.