Soylu, soruşturmayı beklemeden kararı verdi: “Siyasi cinayet istihbaratı yok”

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, “siyasi cinayet” iddialarıyla ilgili henüz soruşturma başlatmışken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu “Böyle bir siyasi cinayet istihbaratı yok” açıklaması yaptı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın muhalefetin basına yansıyan “siyasi cinayetler işlenebileceği” iddialarıyla ilgili resen soruşturma başlatmasının ardından açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Böyle bir siyasi cinayet istihbaratı var mı, yok. Bu bir FETÖ taktiğidir.” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bir otelde düzenlenen Trafik Birim Amirleri Koordinasyon Toplantısında konuştu. Muhalefetin gündeme getirdiği “siyasi cinayetler” açıklamalarına dair konuşan Soylu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “İçişleri Bakanıyım sordum; böyle bir siyasi cinayet istihbaratı var mı, yok. Bu bir FETÖ taktiğidir.” ifadelerini kullandı. Soylu, “Emniyet ve MİT’te böyle bir istihbarat yok” dedi.

NE OLMUŞTU?
“Siyasi cinayetler” tartışması ilk olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Eğer iş belli grupların ellerine silah alıp belli kişileri öldürme yoluna gitmezlerse bir gerilim olmaz. Umarım öyle bir tablo da Türkiye’de yaşanmaz. Siyasi cinayetler… Böyle kaygılarım var” açıklamasıyla gündeme geldi. Kılıçdaroğlu’nun ardından İYİ Parti Teşkilat Başkanı Koray Aydın “Bizim de aldığımız suikast duyumları var” dedi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de “Bu tür duyumlar bilgiler elbette gelir. Çok fazla bunu gündemde tutmamamız lazım” derken, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan “Cumhurbaşkanı siyasal şiddete karşı açık bir duruş ortaya koymazsa bu ortadan cesaret alacaklar olacaktır. Ortaya çıkabilecek olayların da bizzat sorumlusu Sayın Erdoğan’ın kendisi olacaktır” ifadelerini kullanmıştı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise Kemal Kılıçdaroğlu’na, “Bir şey biliyorsan söyle” derken, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun “İddiaları gündeme getirenler ellerindeki bilgileri savcılarımızla paylaşsın” demişti.

İddiaların ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, “siyasi cinayetler işlenebileceği” iddialarıyla ilgili resen soruşturma başlatmıştı. EVRENSEL

2556590cookie-checkSoylu, soruşturmayı beklemeden kararı verdi: “Siyasi cinayet istihbaratı yok”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.