‘Süper Nazi inekler’ kesildi

Ulusal basında yer alan habere göre Batı Devon’daki çiftçi Derek Gow, 2009 yılında çiftliğine getirdiği bir düzineden fazla ineğinin bir bölümünü, çiftlik çalışanlarına saldırmaya başlamaları üzerine kesti.

Söz konusu inek türü 1920’li yıllarda Almanya’da Nazi Partisi’nin talebiyle üretilmişti.

Gazeteler, bu inek soyunun, Nazi Partisi’nin Avrupa bizonuna dayanan bir inek türü üretmekle görevlendirmesi üzerine zoolog kardeşler Heinz ve Lutzh Heck tarafından ortaya çıkarıldığını yazıyor.

Üretilen, kaslı fiziği ve öldürücü boynuzları olan bu türün, Naziler tarafından 3. Reich’in güç ve arılığının temsili şeklinde gösterilerek propaganda materyali olarak kullanıldığı bildiriliyor.

Bu türdeki ineklerin Nazilerin iktidarının 1945’te sonlanması ardından önemli ölçüde yok edildiği, küçük bir bölümünün ise Avrupa’daki doğa koruma parklarında yaşamını sürdürdüğü belirtiliyor.

İngiltere’de bu türdeki ineklere sahip tek çiftçi olan Gow 13 ineğinden yedisini kesmiş.

Gow şunları söylüyor: “Sürüyü altıya indirmek zorunda kaldık çünkü aralarından bazıları inanılmaz bir şekilde saldırgandı ve onların üstesinden gelemedik. Kurtulmak zorunda kaldıklarımız buldukları her fırsatta saldırıyordu. Kim olsa öldürmeye çalışıyorlardı. Bununla baş etmek hiç eğlenceli değildi.”

Gow bu ineklerin etlerinden yapılan sosislerin çok lezzetli olduğunu da belirtiyor.

852870cookie-check‘Süper Nazi inekler’ kesildi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.