İsrail’de ürkütücü anket

İsrail’den Makroekonomik Politik Merkez ile Alman Friedrich Ebert Vakfı’nın ortaklaşa yapılan ankette 15 ile 18 yaş arasındaki gençlerin %62’si güçlü radikal liderleri tercih ettiklerini söylediler.

Ankete katılan 21 ile 24 yaş arasındaki gençlerin %70’i güvenlik ihtiyaçları ile demokratik isteklerin arasında çelişki olduğu durumlarda, güvenlik ihtiyaçlarının demokratik taleplerden daha önemli olduğunu ve demokrasinin kısıtlanması gerektiğini savundu.

Gençlerin % 75’i Filistinliler ile yapılan barış görüşmelerinin sonuç vermeyeceğini, Filistinliler ile yaşanan halihazırdaki çözümsüzlük durumunun devamından yana olduklarını ifade ettiler. Her dört gençten biri ise şu anki İsrail hükümetinin politikalarına karşı olduklarını göstermek için harekete geçmek gerektiğini savunuyor.

Ankete katılan 1600 kişiden 1200’ü yahudi, 400’ü ise arap kökenli İsrailliler’di. Katılımcıların yüzde 46’sının Arap kökenli İsrailliler’in mecliste temsil edilmelerine karşı olmaları da anketin tedirginlik veren bir başka çıktısı oldu.

sol.org.tr

1287650cookie-checkİsrail’de ürkütücü anket

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.