İsrail’e küfür eden diplomata gözaltı

Eşi Müslüman olan Laxton, Gaze şehrine bomba yağdıran İsrail hükümetini eleştirirken ipin ucunu kaçırınca başı derde girdi.

Dışişleri Bakanlığı Güney Asya Grubu Başkanı Rowan Laxton’un, Regent’s Park’taki  ‘London Business School’  jimnastik salonunda ekzersiz bisikletinde televizyon izlerken İsral’in Gazze saldırılarına ilişkin haberlere tepki göstererek İsrail ve Yahudilere küfür ettiği öne sürüldü.

Laxton, şikayet üzerine tehdit  ve sözlü olarak dinsel nefreti teşvik suçlamasıyla  polis tarafından gözaltına alındı. Kefaletle serbest bırakılan Rowan’ın, 7 yıl hapis cezası istemiyle yargılanabileceği belirtiliyor.

Daily Mail, 2000 yılında bir Müslüman kadınla evlenen ve bu tarihten itibaren Afganistan 2. Büyükelçisi olarak görev yapan Rowan’ın, İngiltere’nin Ortadoğu diplomasisinden sorumlu olan tek kişi olduğunu yazdı.

Gazete, 70 bin sterlin (yaklaşık 169.000 TL) maaş alan ve aslen Yahudi olan Dışişleri Bakanı David Miliband’e sürekli brifingler verdiğini belirttiği Roxton’ın, Birleşik Arap Emirlikleri’nde bankacı olarak görev yapan eşinden kısa bir süre önce ayrıldığınıda ekledi.

Öte yandan, İngiliz hükümeti, dünyanın 35 ülkesinden politikacıların katılacağı “Yahudi alehtarlığı” konulu bir konferansa ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Zirve öncesi böyle bir olayın meydana gelmesi, Dışişleri Bakanlığı “talihsizlik” olarak değerlendirildiği öğrenildi.

1187680cookie-checkİsrail’e küfür eden diplomata gözaltı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.