İstanbul Büyükşehir'e grev kararı asıldı

Edirnekapı’dan yürümelerine izin verilmeyen ve güvenlik kuvvetlerince müdahale edilerek dağıtılan Belediye-İş Sendikası üyesi işçiler, ara sokaklardan dağınık gruplar halinde yürüyerek İstanbul Büyükşehir Belediyesi binasının bulunduğu Saraçhane’ye ulaştı. İşçiler, güvenlik güçlerince barikat kurularak belediyeye ulaşmadan durduruldu.


Gruptan bazı sendika yetkilileri, polis yetkililerinden belediyenin önüne toplu olarak gidilerek grev kararının asılması için izin istedi.


Görüşmelerin ardından, işçilerin, yöneticileriyle İstanbul Büyükşehir Belediyesinin önündeki havuzlu parkta toplanmalarına izin verildi.


Burada bir konuşma yapan Belediye-İş Sendikası Genel Sekreteri Nihat Ayçiçek, İşçilerin kente hizmet verdiğini ve televizyonlara çıkıp konuşan yöneticilerin "İstanbul’u dünya kenti yaptık. İstanbul, mega kent" dediklerini anlatan Ayçiçek, "Bu insanların karnını doyurup insanca yaşamalarını sağlamadıkça İstanbul’u mega kent yapamazsınız" diye konuştu.


Türkiye’nin demokratik, laik, sosyal hukuk devleti olduğunu dile getiren Ayçiçek, "Bizim grev kararı asmamıza tahammül edemeyenler, hukuk devletinden söz edemezler" dedi.


Belediye-İş Sendikası 2 No’lu Şube Başkanı Hasan Gülüm, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile iştirakleri ve Zeytinburnu, Gaziosmanpaşa, Bayrampaşa, Ümraniye, Üsküdar, Güngören ve Adalar’da 6 aydan beri süren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin grev aşamasına gelmesine karşın ücrette anlaşma sağlanamadığını söyledi.


Belediye-İş Sendikası yöneticileri, açıklamaların ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesinin camına grev kararını astı. Grev uygulaması, yasal süre olan 60 gün içinde her an uygulanabilir.   

1063120cookie-checkİstanbul Büyükşehir'e grev kararı asıldı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.