‘İstanbul’a bedel ödetiyorlar’

Erdoğan, İstanbul İl Genel Meclisi’nin Çalışma Dönemi Kapanış Yemeği’nde yaptığı konuşmada, İstanbul’un kendilerine emanet olduğunu ve bu emanetin ”kadrini” bilmek zorunda olduklarını belirtti.


Gecekondu sorununa değinen Erdoğan, sorunun çözümü için beraber çalışılması gerektiğini vurguladı. Erdoğan, ”İkna turlarını hep beraber yapmanız, yapmamız lazım. ‘Bir yerin yıkılması gerekiyorsa yıkalım, sokakta kalsın’ anlayışına sahip değiliz. Yıkalım ama anlaşmalı yıkalım” diye konuştu.


Erdoğan, İstanbul’un güvenlik konusunda sıkıntılar çektiğini, bunun nedeninin de çok göç almasından kaynaklandığını belirterek, ”1995’te ‘İstanbul’a nakil ilmühaberi ile girilmeli’ dedim.


‘Belediye başkanı vize istiyor’ dediler. Neden? İnsanların neden geldiğini, nereye gideceklerini, çalışmaya mı yoksa seyahat etmeye mi geldiklerini bilelim. Geldiği yer belli olmayan, nereye yerleştiği belli olmayanlar şu anda İstanbul’a bedel ödetiyorlar. Bu uygulama Türkiye için değil, dünyanın gelişmiş ülkeleri böyle yapıyorlar. Hatta cebinizde ne kadar para olduğunu da soruyorlar”dedi.

1022750cookie-check‘İstanbul’a bedel ödetiyorlar’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.