Star Gazetesi’nde fiyat artışı

Tasarruf Mevduatı tarafından satışa çıkarılan Star gazetesinin ihalesini kazanan işadamı Ali Özmen Safa konuyla ilgili basın açıklaması gönderdi.


Safa’nın basın açıklaması şöyle:


“Tasarruf Mevduatu Sigorta Fonu tarafından satışa çıkarılan Star gazetesinin ihalesi bilindiği gibi kamuoyunun önünde şeffaf bir şekilde yapıldı ve ihaleyi kazandık. Daha önce  defa ihaleye çıkan ve alcısı olmayan gazeteye talip olduk. Gazete halen her ay zarar etmektedir. Gazetenin üzerinde bir tazminat yükü vardır. Ayrıca gazeteyi hedeflediğimiz yere getirebilmek için yeni yatırım gerekmektedir. Bu durumda ortaya çıkan fatura ilk yıl için 20 milyon doları aşmaktadır. Bu rakam TMSF’nun uygun gördüğü bedelin de üzerindedir. Ancak TMSF yetkilileri bizden ihalede teklif ettiğimiz bedeli artırmamızı istediler. Biz de hesaplarımızı gözden geçirip durumu değerlendirdik ve yeni bir teklif sunduk.  Şu anda sonucu bekliyoruz.”


Safa TMSF’ye Star’ın bedeli için ne kadarlık bir fiyat artırımında bulunduğunu belirtmese de alınan duyumlara göre, 5 milyon 150 bin Dolar’dan 8 milyon dolara çıkardığı

1028860cookie-checkStar Gazetesi’nde fiyat artışı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.