İstikrar İçin İrsen Küçük (III)

Güçlü KKTC ve Güçlü UBP için Başbakan İrsen Küçük’ün UBP’nin Aralık Kurultayı’nda yeniden Genel Başkanlığa seçilmesinin yararlı ve hatta gerekli olduğunu belirten yazılar kaleme almıştım. Bugün ise serinin diğer bir yazısı olan “İstikrar için İrsen Küçük” düşüncesini savunacağım.

Bir ülkenin gelişmesi, içte ve dışta güçlü olmasının yolu, ekonomik ve siyasal istikrarını sağlayarak devleti ve milletiyle bütün olarak hareket etmesine bağlıdır. Halktan kopan hükümetlerin ve siyasal ya da ekonomik istikrarsızlık içindeki ülkelerin gelişmesi, güçlenmesi ve gelecek için umut vermesi beklenemez.

Diğer ülkeler için ne kadar önemliyse, KKTC için de ekonomik ve siyasal istikrar o kadar önemlidir. Ülkenin içinden geçmekte olduğu kritik dönemde, bir yanda Rumlarla zorlu bir müzakere süreci yürütülürken, diğer yanda küresel ekonomik kirizin aşılması için ekonomik önlemler yürürlüğe sokulmuşken, bir diğer tarafta ise sorumsuz muhalefetin desteğiyle marjinal söylem sahibi ve Rum-Yunan çıkarlarına hizmet eden bazı sendikaların ülkeyi kargaşa ve kaos ortamına sürükleme çabaları sürerken, ülkenin siyasal bir istikrarsızlığı kaldıracak gücü yoktur. Bu ortamda ülkede, herşeyden önce, siyasal istikrarın korunması gerekir. Siyasal istikrar ise ülkede halk desteğine sahip tek parti iktidarı ve iktidar partisinde istikrarlı bir örgütsel yapı/liderlik ile başarılabilir. İktidar partisinde sürekli Genel Başkanlık ve Bakanlık tartışmalarının yapıldığı bir ülkede siyasal istikrar sağlanamaz. Bu nedenle, UBP’de sağlam bir liderlik ve güven veren bir parti örgütlenmesi, ülkenin siyasal istikrarının güvencesi olacaktır. Bütün bunlar da Başbakan İrsen Küçük’ün Aralık sonrasında hem UBP Genel Başkanı, hem de Başbakan olarak kalmasıyla mümkün görünmektedir.

Siyasal istikrar, ekonomik istikrarın başarılmasının kaynağıdır. İstikrarlı siyasal iktidarlar, istikrarlı bir ekonomi yaratabilirler. Bu nedenle, ülkede halen yürürlüğe konulmuş olan ekonomik önlem paketinin en az zararla atlatılıp ekonominin ayakları üzerinde durur noktaya getirilebilmesi için siyasal istikrarın sürdürülmesi şarttır. Bunun yolu da Başbakan İrsen Küçük hükümetinin devamıdır. Bu da Aralık Kurultayında Başbakan İrsen Küçük’ün yeniden UBP Genel Başkanlığına seçilmesiyle gerçeklebilir.

Görüldüğü gibi, bütün Yollar Başbakan İrsen Küçük’e çıkıyor. Aralık başında yapılacak UBP Kurultayı’nda Genel Başkanlık için başka seçenek görülmüyor. Bize de, Başbakan İrsen Küçük’ü şimdiden kutlamak düşüyor.

672440cookie-checkİstikrar İçin İrsen Küçük (III)

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.