Straw’un selefi Rice’ın dostu olmak istiyor

Oysa İngiltere’nin ciddi ulusal gazetelerinden The Independent, başarılı Dışişyeri Bakanı Jack Straw’un ABD’nin isteğiyle görevden alınmış olabileceğini öne sürmüştü. Straw İran konusunda ABD’nin sert tutumuna katılmıyordu.


“İngiltere’nin İlk Kadın Dışişleri Bakanı” unvanını kazanan Beckett, atandıktan sonra ilk uluslararası toplantısına, BM Güvenlik Konseyinin daimi üyelerinin dışişleri bakanlarının yanı sıra Almanya’nın dışişleri bakanının katılımıyla New York’ta İran konusuyla düzenlenen akşam yemeğiyle katılmış oldu.


New York Waldorf Astoria Hotel’in şık salonundaki şöminenin önünde, söz konusu çalışma yemeğinden önce birkaç dakikalığına Rice ile sohbet eden Beckett, Rice’a, “Selefimin sık sık sizden söz ettiğine tanık oldum. Jack’in Bakanlar Konseyinde yan yana oturduğumuzdan söz edip etmediğini bilmiyorum, sanki sizi daha önceden tanıyormuş gibiyim” dedi.


Rice’ın eski İngiltere Dışişleri Bakanı Jack Straw için, “en hassas dış siyaset konularında onun kadar yakın bir meslektaş ve yakın bir dostu olmadığını” söylediği biliniyor. Beckett da Rice hakkında, “Ülkelerimiz arasında çok güçlü bir bağ var ve ikimiz arasında da iyi bir çalışma ilişkisi olacağına güvenim tam” dedi.


İLGİLİ HABER: ‘Straw’un görevden alınmasını Bush istedi’

790780cookie-checkStraw’un selefi Rice’ın dostu olmak istiyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.