Susuzlu’dan kahkaha tufanı

Kıbrıslı sanatçı Alper Susuzlu, bu kez “Yazık Oldu Portokali’ye” adlı iki perdelik oyunuyla izleyicisinin karşısına çıktı. Susuzlu’nun yazıp yönettiği ve ayrıca oğlu İlke Susuzlu ile gelini Tülin Susuzlu’nun da eşlik ettiği oyun büyük ilgiyle izlendi.


Geçtiğimiz Pazar günü, Palmers Green’de bulunan St Monica’s Hall’da sahne alan Alper Susuzlu, yaptığı espirilerle izleyenleri mest etti. Kıbrıs Türk Toplum Merkezi Sponsorluğu’nda sahnelenen, Susuzlu’nun “Yazık Oldu Portakali’ye” adlı muhteşem komedisi, acılardan meydana gelmiş bir oyun olarak tanıtıldı.


Oyun öncesi tiyatroseverlere düşüncelerini yazılı olarak açıklayan Alper Susuzlu, “Ben tiyatroyu iki arkadaşın sohbetine benzetiyorum. Sanki dertlerini paylaşan iki insan gibi. Ben sahnede, siz salonda. Yazık Oldu Portakali’ye, acılardan meydana gelmiş bir oyun. Peki, nasıl olur da böyle bir oyunu sizlerle komedi olarak sunuyoruz? Bilinmelidir ki, acılar komediyi oluşturur. Acılar yıllar içinde anlatıla anlatıla giderek masal tadına varırlar” dedi.


‘PORTOKALİ BİZE İNSANLIK DERSİ VERİYOR’
Portokali’nin bir yanlış anlaşma yüzünden 30 yıl yanlız yaşamaya mahkum olduğunu ve acılar içinde hep oğlunun hasretiyle yanıp tutuştuğunu ifade eden Susuzlu, oyunla ilgili şunları dile getirdi: “Portokali, Kıbrıslı bir Türk’tür. Aslında yanlış anlaşma değil, bir iftiraya kurban gitmiştir.


Portokali kanserdir. Ölümüne son iki saat kala hayat denilen aynaya bakarak, gülerek bütün yaşamını gizlemeden saklamadan bir film gibi bizlerle paylaşacaktır. Hayat okulunu bitirmiş Portokali’nin tek arzusu vardır; oğuluna gerçeği anlatıp dünyaya huzur içinde veda etmek. Portokali bize bir insanlık dersi veriyor. Onurlu ve dürüst insanların biraz inat ve biraz da yaşama sarılmakla kazanamayacakları hiçbir şey yoktur”.

778960cookie-checkSusuzlu’dan kahkaha tufanı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.