Taciz olayı Türkiye karşıtlığına dönüştü

2007 Nisan ayında Antalya’da gerçekleşen olay sonrasında tacize uğradığını iddia İngiliz kızının ailesinin şikayetçi olması sonucu tutuklanarak yargılanan Alman genci olayının dava uzadıkça Türkiye’nin başına dert olacağı ve turizmi olumsuz yönde etkileyebileceği öne sürülüyor.


Alman medyasının sürekli sıcak tuttuğu ve daha da ileri giderek gencin serbest bırakılması için kampanyalar başlattığı Almanya’da kamuoyunun M W. davasına karşı çok duyarlı hale geldiği, gazetelere gelen mektuplardan ve farklı yerlerde M W. için yapılan gösteri ya da imza kampanyalarından da anlaşılıyor.


Dava sürecinin uzamasının Almanları rahatsız ettiği ve bunun gelecek yıl gelmesi beklenen 5 milyon Alman turisti olumsuz yönde etkileyebileceği iddia ediliyor.


Yargılaması devam erden konu, geçen hafta Almanya’nın Köln şehrinde yapılan Reisemesse Köln İnternational (RKİ) fuarına katılan Türk firmalarına da fuar ziyaretçilerinin ençok sorduğu konu haline gelmişti.


Fuarın Türkiye bölümündeki standları ziyaret edenler, stantta bulunanlara “M’nin durumu ne olacak?” şeklinde sorular yönelttiler. Konuyla ilgili olarak Almanya’da başta Bild adlı gazete olmak üzere gazetelerde yer alan haberlerden yola çıkan kimi ziyaretçiler, M’nin tutuklu bulunmasının nedenini bile bilmeden, “Türkiye onu neden tutukladı, Türkiye’ye tatile gelsek biz de tutuklanır mıyız?” gibi sorular sordular. (TURİZM GAZETESİ)



 

1051640cookie-checkTaciz olayı Türkiye karşıtlığına dönüştü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.