Taksim’de 1 Mayıs’a izin yok

Beşir Atalay şöyle konuştu:


‘Tatil olmalı olmamalı gibi bazı görüşler var ama ilk defa 1 Mayıs gerçek kimliğine kavuşmuştur. Bu önemli günün barış, kardeşlik ve dayanıma içinde kutlanmasını temenni ediyorum. 1 Mayıs’ın aslına uygun kutlanması için tüm tedbirleri aldıkç. Bu konuda hiçbir tereddüt söz konusu değildir. Hükümet olarak temennimiz 1 Mayıs’ın tereddüt konusu olmamasıdır. Bilindiği gibi Türkiye bir hukuk devletidir. Her hak ve özgürlüklerin kullanımında belli kısıtlamalar söz konusudur. Bu toplantı ve kutlamaların nerede nasıl kutlanacağı kanunlarca belirlenmiştir. Bu kanun gereği il yönetimi belirli alanlar belirlemiştir. İstanbul’da da 4 tane miting alanı yıllarca belirlenmiştir. Yıllarca tüm kutlamalar bu alanlarda yapılmıştır. Sendikalarımız bu meydanların herhangi birini talep ederse kendilerine tahsis edilir. Bütün illerimiz için söylüyorum: Ulaşım kolay olmalı, güvenlik sağlanabilmeli, sosyal hayatı olumsuz etkilememeli, çevreyi olumsuz etkilememeli. 1 Mayıs’ın huzur içinde kutlanmasını talep ediyoruz. 1977’den bu yana Taksim tahsis edilmemiştir. Taksim giriş çıkışı çok olan meydandır. Denetlenmesi zor bir alandır. Vatandaşın günlük yaşamını etkilemektedir.’ 


Çalışma Bakanı Faruk Çelik de,’Yarın 1 Mayıs. Bütün çalışanlarımızın, vatandaşlarımızın Emek ve Dayanışma Günü’nü kutluyorum. 1980 yıl öncesinde Bahar Bayramı olarak kutlanan 1 Mayıs, hükümetimizce resmi olarak Emek ve Dayanışma Günü olarak kabul edilmiştir. bakanlık olarak 81 il valimize gönderdiğimiz genelgeyle bu günün bayram gibi kutlanmasına destek vermekteyiz. 1 Mayıs’ın ölümlerle anılmasını istemiyoruz. Bu günğn nerede kutlanacağından ziyade, çatışmaların ortadan kaldırılması gerekir. Sendikalarımızın da anlayış göstereceğini düşünüyoruz. Olası provokasyonlara emekçilerimizin rağbet etmeyeceğini düşünüyoruz. Tüm vatandaşlarımız önümüzdeki 1 Mayıs kutlamalarına katılmalıdır’ dedi.


SENDİKALAR KARARLI


Sendikaların açıklaması ise şöyle:


“İşsizlik, yoksulluk almış başını gidiyor. Diyalogsuzluk artıyor. Siyaset toplumsal gerginliği artırıyor. Halkın sesini duyurması için 1 Mayıs’ı birarada kutlama kararı aldık. 1 Mayıs 2008’de Emeğin Bayramı olarak kutlamak için hazırlıklarımızı yaptık. Biz Taksim’de olacağız yarın. Ellerimizde karanfillerle Taksim’e çıkacağız. Taksim bizim için önemlidir. Gelin bu engeli aşalım.”


 

1058780cookie-checkTaksim’de 1 Mayıs’a izin yok

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.