Talat, kulis için Hollanda’da

Hollanda’nın Avrupa İşleri Bakanı Atzo Nicolai’yle görüşeceğini belirten Talat, Hollanda’nın AB dönem başkanı olmasının KKTC için çok büyük önem taşıdığını söyledi.

 

Serbest ticaret ve 259 milyon euronun kullanımıyla ilgili tüzüklerin dönem başkanı konseyi tarafından son şekline getirileceğine işaret eden Başbakan, ‘‘Bu bakımdan Hollanda’nın dönem başkanlığı Kıbrıslı Türkler için çok önemli gelişmelerin olacağı bir dönemdir’’ dedi.

 

Hollanda’nın Avrupa İşleri Bakanı Nicolai’yle çeşitli konuları ve KKTC’nin AB’den beklentilerini içeren bir görüşme yapacaklarını belirten Talat, kendisi kadar AB’nin ve Hollanda’nın önde gelen diplomatlarının da bu görüşmeye önem verdiğini aktardı.

 

Talat, dünyanın da Kıbrıs’ı bir bütün olarak AB’ye sokmayı çok arzuladığını belirtti ve birleşmeyi istemeyen tarafın Rumlar olması sebebiyle de dünyanın KKTC’ye bakışını çok ciddi şekilde değiştiğini vurguladı.

 

ÖNCE SERBEST TİCARET

KKTC’nin dünyada yüksek bir takdirle karşılandığını ifade eden Başbakan, ‘‘ticareti serbest bırakarak, ekonomiyi geliştirerek Kıbrıslı Türklerin önünün açılması için çalışıyoruz’’dedi.

 

Serbest ticaretin gerçekleşmesi ve Kıbrıslı Türklerin ekonomik olarak geliştirilmesiyle ilgili paketin yürürlüğe konmasının izolasyonların kaldırılmasıyla eş anlamlı olduğunu ifade eden Talat, “Hem izolasyonun olacağı hem serbest ticaretin olacağı bir ortam düşünülemez. Dolayısıyla serbest ticaretin izolasyonların kaldırılmasına bağlı olduğunu göstermemiz gerekiyor” şeklinde konuştu.

 

Temasları sırasında Başbakan Mehmet Ali Talat’a CTP-BG Milletvekili Dr. Okan Dağlı, Başbakanlık Özel Kalem Müdürü Yonca Şenyiğit ve Başbakanlık Basın Halkla İlişkiler Müdürü Hüseyin Arca eşlik edecek.

 

Başbakan Talat, temaslarının ardından 14 Temmuz Çarşamba günü yurda dönecek

1092950cookie-checkTalat, kulis için Hollanda’da

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.