Tarih Vakfı’ndan ‘yemek’ konferansı

Tarih Vakfı, Türkiye’de yaşayan çeşitli kültürel grupların kültürel pratiklerinin karşılıklı olarak daha iyi bilinmesi amacıyla başlattığı Türkiye’nin İnsanları Projesi kapsamında “Türkiye’de Yemeğin Tarihini Yeniden Düşünmek: Milliyetçilik ve Yemek Kültürleri” başlıklı bir konferans düzenliyor.


“Türkiye’de Yemeğin Tarihini Yeniden Düşünmek: Milliyetçilik ve Yemek Kültürleri” konferansında, “ulusal mutfak” kavramının ortaya çıkışıyla “ulus”un kurgulanması süreci arasındaki ilişki Zafer Yenal tarafından ele alınacak.


Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü öğretim üyesi Zafer Yenal’ın, tarihsel sosyoloji, kalkınma, kır, kültür, tüketim ve yemek sosyolojisi alanlarında yayımlanmış çeşitli makaleleri bulunuyor.


Konferansta, “azınlık” mutfakları ve “Türk” mutfağı arasındaki ilişkilere bakılarak Türkiye’de milliyetçiliğin yemek alanındaki yansımaları tartışılacak. Türkiye’de yemek kültürü üzerinden yapılan milliyetçiliği ve bu sürecin içerdiği şiddetin farklı biçimlerini de ele alan konferans Zafer Yenal’ın sunumu ile başlayıp, Yenal ve katılımcılar arasında bir soru-cevap oturumu ile devam edecek.



Tarih : 20 Mayıs 2006, Cumartesi
Saat : 14:00-16:00
Yer : Darphane-i Amire Binaları, Osman Hamdi Bey Yokuşu
Arkeoloji Müzesi Karşısı 34122 Gülhane 
Tel : (0 212) 513 50 82
Faks : (0 212) 513 54 00

1030030cookie-checkTarih Vakfı’ndan ‘yemek’ konferansı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.