TBB: Delilleri koyun ortaya!

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin’in “Yargıtay’da bir yargıçın bir dosya hakkında nasıl karar vermesi gerektiğini Pensilvanya’ya sorduğu” yönündeki açıklaması Ankara’nın gündemini oluşturdu. Şahin’in itiraf gibi açıklamalarına tepkiler de gecikmedi.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Başbakan’dan Bakanlara, Başbakan adına konuşan danışmanlara kadar herkesin söylediği cümlelerin kamuoyu tarafından titizlikle değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, “Bu tarz ifadeler salt siyasi propaganda veya yürüyen yolsuzluk soruşturmasında bir savuşturma amaçlı dile getirilmemelidir. Özetle bunları söyleyenler delillerini de ortaya koymakla yükümlüdür” dedi.

Şahin’in açıklamasına AKP içinden gelen tepki “çürümüşlük” oldu. TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Ahmet İyimaya yaptı. Olayla ve kişilerle ilgili bilgisinin olmadığını belirterek, “Ancak yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığı ilkesi gereği; bir hakim ancak iki şeyden emir alır. Birincisi dosyadaki deliller; ikincisi hukukun kendisi ve vicdan. Tabii ki bilgi sahibi olmak için birtakım görüşmeler yapar ama karar vermek için ona buna sormaz; babası, hocası her kim olursa olsun karar vermek için kimseyle iletişim kurmaz. Karar vermek için ona buna danışması ‘çürümüşlüğü’ anlatır” dedi

1405950cookie-checkTBB: Delilleri koyun ortaya!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.