The Independent: Listede Türkiye de var

Gazete, Kuzey Kore’nin nükleer deneme yaptığını açıklamasının ardından dünyanın nükleer haritasına yer verdi. Bu haritada Türkiye, nükleer silah geliştirmek için gereken materyali işleyecek kapasitede nükleer reaktöre sahip olduğuna inanılan ülkeler arasında yer alıyor.


“Küresel Silahlanma Yarışı” başlığıyla sunulan haritada, ABD, Rusya, Çin, İngiltere ve Fransa nükleer silaha sahip olduğu bilinen ülkeler arasında gösterilirken, Kuzey Kore’nin bazı kısa ve orta menzilli füzelere sahip olmakla birlikte henüz nükleer başlığa sahip olmadığına inanıldığı belirtildi.


Pakistan ve Hindistan’ın da nükleer silaha sahip olduğuna işaret edilen haritada, nükleer silaha sahip olan ülkeler arasında İsrail de yer aldı.


Nükleer silah geliştirmek için gereken materyali işleyecek reaktöre sahip olduğuna inanılan ülkeler listesinde ise şu ülkelerin isimleri bulunuyor:


“Kanada, Meksika, Kolombiya, Peru, Brezilya, Şili, Arjantin, Norveç, İsveç, Finlandiya, Hollanda, Belçika, Almanya, Polonya, Ukrayna, İsviçre, Avusturya, Slovakya, Macaristan, Romanya, İtalya, İspanya, Türkiye, Cezayir, Mısır, Kongo, Güney Afrika, Bangladeş, Güney Kore, Japonya, Vietnam, Endonezya, Avustralya.”


Financial Times gazetesinde yer alan bir yorumda da “Türkiye ve Mısır’ın nükleer silahlanma seçeneğini açık tuttuğuna” dikkat çekilerek, “bunda İran’ın nükleer silah geliştirmesi yolundaki kaygıların rol oynadığı” belirtildi.


İLGİLİ HABERLER:


– Türkiye’de de nükleer silah istemiyoruz!
– Türkiye’deki ABD nükleer gücü ‘sır’mış
– AÇIK GAZETE’DEN Başbakanlıktan yanıt var

795130cookie-checkThe Independent: Listede Türkiye de var

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.