Toptan’dan ‘İlk 4 madde’ uyarısı

Toptan, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’ın Anayasanın ilk 4 maddesinin değiştirilmesinin tartışmaya açılmasına yönelik beyanına ilişkin ”Anayasanın değiştirilmesi teklif edilemez 1, 2 ve 3’üncü maddeleriyle ilgili tartışmalara girmemek lazım” dedi.


Toptan, TV8’de yayımlanan ”Başkentten Programına” katıldı. Program sunucusunun, ”Milletin Atatürk’ün koltuğunda oturuyorsunuz ama milletin arasında bölücülük çıkaranları barındırıyorsunuz, atsanıza DTP’yi oradan” dediğini söylemesi üzerine Toptan, ”DTP’li arkadaşlar milletin oyuyla seçilerek gelmiş buraya. Madem atacaktık niye getirdik. Bu meclis, renkli haliyle çok çeşitli fikirleri temsil ediyor. Bu, Türkiye için büyük bir şanstır” diye konuştu.


Meclisteki siyasi temsil oranının yüzde 85’e ulaşmış durumda bulunduğunu belirten Toptan, şunları söyledi:


”Ben de DTP’li arkadaşların pek çok davranışlarını tasvip etmiyorum. Eleştirileri yüzlerine karşı söylüyorum. Ama millet getirdi, buradan birileri gönderecekse yine millet gönderecek.”


Toptan, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’ın Anayasanın değiştirilemez ilk 4 maddesinin tartışmaya açılabileceğine yönelik bir beyanat verdiğinin sorulması üzerine, şöyle dedi:


”Sayın Haşim Kılıç, yaklaşık 17-18 yıldır Anayasa Mahkemesinde bulunuyor. Böyle bir şeyi, belki bilimsel olarak ortaya koyabilir. Şahsi düşüncemi soracak olursanız, Anayasanın değiştirilmesi teklif edilemez 1, 2 ve 3’üncü maddeleriyle ilgili tartışmalara girmemek lazım. Özellikle Cumhuriyetin temel niteliklerini değiştirecek davranışlardan herkesin özenle kaçınması gerekir. Çünkü onlar bizim devletimizi var eden temel unsurlardır. Cumhuriyetimizi var eden temel niteliklerdir. Onlardan vazgeçmememiz söz konusu olmaz. O nedenle onları tartışmaya açmamak lazım.”

1069590cookie-checkToptan’dan ‘İlk 4 madde’ uyarısı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.