‘Tüpraş ile yarınlarımız da satıldı’

Türk-İş Başkanlar Kurulu, Türk-İş Genel Merkezi’nde toplandı. Salih Kılıç, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye’nin AB’ye tam üyelik müzakerelerinin başlamasına kısa bir süre kala, bölücü ve din istismarcı eylemlerin yeniden sahneye konulmasını büyük kaygı ve üzüntüyle izlediklerini söyledi.


Bu eylemlerin, ülkede istikrarsızlık, iç karışıklık ve terör ortamı yaratmaya çalışanların sahneye koydukları bir oyun olduğunu dile getiren Kılıç, şöyle konuştu:


”Bu oyunun amacı bellidir. Ülkemizin zenginliği olan etnik ve dinsel farklılıkları çatışmaya dönüştürmek, kardeş kavgasını tahrik etmek ve Türkiye Cumhuriyeti’ni zaafa uğratarak önünü kesmektir. Konfederasyonumuz tüm vatandaşlarımızı bu kışkırtmalara karşı duyarlı olmaya, kardeş kavgası yaratmaya çalışanlara fırsat vermemeye çağırmaktadır.”


AB ile yürütülecek müzakereler öncesinde sivil toplum örgütlerinin sürece dahil edilerek, müzakerelerin, siyasi ve sivil toplum tabanlı bir yaklaşımla sürdürülmesini isabetli bir karar olarak gördüklerini belirten Kılıç, AB’ye, üyelerinin ve çalışanların hak ve çıkarları temelinde bakmak zorunda olduklarını vurguladı.


Salih Kılıç, kamuyu yok etmenin, sosyal devleti ortadan kaldırmanın bir aracı haline geldiğini savunduğu özelleştirmelerin, artık en stratejik kuruluşların satışına kadar vardığını ifade etti.


”Bu kuruluşlar yabancıya gitmesin, yerli kalsın” diyen işverenlerin çifte standart içinde bulunduklarını savunan Kılıç, ”Satılan bir malın, mevcut serbest rekabet koşullarında kimin olacağı, kim tarafından satın alınacağı belli olmaz. Önemli olan bu kuruluşlarımızın satılmamasıdır, ağırlıklı olarak kamunun elinde kalmasıdır” diye konuştu.

1024500cookie-check‘Tüpraş ile yarınlarımız da satıldı’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.