Trafik cezası ödemeye alışamadık…

Melbourne’da Broadmeadows, Meadow Heights, Roxbourgh Park, Craigieburn, Coburg, Brunswick, Thomastown ve Epping’de yaşayan Türkler’in ödemediği trafik cezalarının toplamının 3 milyon 613 bin 717 Dolar’ı bulduğu ortaya çıktı.

Devletin, mahkeme kararlarıyla sabitlenmiş alacaklarını tahsil eden Sheriff’s Office görevlisi İlker Seçgin, devletin alacak listesi üzerinde yaptığı çalışma sonucu bu rakamı bulduğunu, rakama şehrin doğu ve batı bölgelerinde yaşayan Türk toplumunun dahil olmadığını söyledi. Seçgin, “Bu cezalar, uyarı mektupları sonucu ödenmediği için mahkeme aşamasına gelen ve mahkemenin ödeme emri çıkardığı cezalardır. Sadece trafik, park ve Citylink cezalarını kapsar” dedi.

Seçgin’in bulgularına göre borç, 3 bin 612 kişiye ait. Bu kişiler aleyhginde mahkemelerin verdiği ödeme emri sayısı ise 13 bin 612. Yani ceza alan her kişinin, ortalama ödemediği 4 cezası bulunuyor.

Trafik cezalarını eyalet çapında ödemeyenlerin toplam borcu ise 28 milyon Dolar’ı buluyor. Yani,  ödenmemiş trafik cezalarının yüzde 12.5’unu Türklerin borçları oluşturuyor.

İNGİLTERE’DE DE EN ÇOK TRAFİK SUÇU

İngiltere’de yapılan bir söyleşide de Türkler’in en çok trafik suçu işledikleri saptanmıştı.

Kıbrıs kökenli yargıç Atta Rıza, Açık Gazete’ye Türkçe konuşan toplum üyelerinin en çok ehliyetsiz ve içkili araç kullanma suçlarını işlediklerini, genellikle de sorunları kendi yöntemleriyle çözmeye giriştiklerini söylemişti.

FOTOĞRAF: Sheriff Office görevlisi İlker Seçgin, cezaların yatırılmaması durumunda işin tutuklamaya kadar gidebileceği ve sabıka kaydına işlenebileceği uyarısı yapıyor ve “çoğu vatandaş işin bu yönünü bilmiyor” diyor.

İLGİLİ HABER: Türk yargıç, Türkleri yargıladı…

1116310cookie-checkTrafik cezası ödemeye alışamadık…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.