Türk anneye eziyet

The Guardian gazetesinin bugün yayınladığı bir habere göre, Nisan ayında “Bayan P” olarak adlandırılan bir Türk anne, mülteci yasası kapsamında, emzirmek zorunda olduğu bir bebeği olmasına karşın çocuğundan ayırılarak iki gün boyunca göçmenlik bürosunda gözetim altında tutuldu.


Daha önce de bir İngiliz ile evli olan Vietnamlı bir kadının bebeğinden ayırıldığı İngiltere, ikinci olayla birlikte yani bir tartışmaya başladı.


Bayan P olarak anılan Türk kadının, İngiltere’den mültecilik hakkı kazanan bir Türk ile evli olduğu bildirildi. 15 aylık bir çocuğu olan Bayan P’nin İngiltere’den sığınma talep ettiği ancak henüz bu talebine olumlu yanıt alamadığı bildirildi.


Bebeğinin böbreklerinde bir sorun olduğunu bu yüzden doktorların kendisine bebeğini emzirmeyi bırakmamasını tavsiye ettiğini söyleyen Bayan P, bu uyarısına rağmen İngiliz yetkililerin, kendisini bebeğinden iki gece boyunca ayırdığını belirtti.


Bayan P Guardian gazetesine yaptığı açıklamada, “Türkiye’de korkunç şeyler yaşadım ama buradakiler daha kötüydü. Sürekli oğlumu düşündüm. Hep ağladım. Oğlum da etkilendi. Uyku düzeni bozuldu” dedi.


Olayın ortaya çıkmasının ardından İngiliz insan hakları savunucusu Lord Avebury, İngiltere Göçmen Bakanı Liam Brye’dan bir açıklama istedi ve İngiltere’de buna benzer kaç olayın yaşandığını sordu. (ANKA)


FOTOĞRAF: Lord Avebury

793710cookie-checkTürk anneye eziyet

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.