Türk doktor Blair’e danışman oldu

Parlamentoda esrarın serbest kullanımı ile ilgili düzenlenen bir çalışma grubu toplantısında danışman olarak konuşan Dr. Sırrı, esrarın kesinlikle serbest bırakılmamasını ve uyuşturucu sınıflandırılmasında da bir üst sınıf olan B’ye alınmasını önerdi. 


Sırrı, parlamentoda yaptığı konuşmanın ardından Haringey’de bulunan kliniğinde basın mensuplarına konuyla ilgili bilgi verdi. 1980’li yıllardan beri Londra’da uyuşturucu ile mücadele ettiğini ve binlerce bağımlıya yardımcı olduğunu ifade eden Sırrı, daha önce İçişleri Bakanlığı’na danışmanlık yaptığını belirterek özellikle uyuşturucuyla mücadelede hükümete danışman olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.


İNGİLTERE, HOLLANDA ÖRNEĞİNİ TARTIŞIYOR


İngiltere’de daha önce “B” sınıfında bulunan esrar “C” hafif uyuşturucu grubuna alınmıştı. Dr. Sırrı İngiltere’nin uyuşturucu serbestliği konusunda serbestliği ile tanınan Hollanda örneğinin tartışıldığını belirterek şu bilgiyi verdi:


“Bristol’da bir dönem deneme amaçlı serbest bırakılmıştı. Halk bunu yanlış anladı. Halen, esrar ‘serbesttir’ diye bir kanı var hak içinde. Satan veya kullanan para ve hapis cezaları ile karşılaşıyor… Parlamentoda yaptığım konuşmada esrarırnserbest bırakılmasının son derece yanlış olacağını söyledim. Onlara esrarın tekrar ‘B’ sınıfına alınmasını önerdim. Söylediklerimin onların alacağı kararda, yüzde 99 etkili olacağı kanısındayım.”


Dr. Sırı, günümüzdeki esrarın 1960’lı yıllara kıyasla daha zararlı olduğunu vurgulayarak hükümetin reklamlarda “No Drug, No Alcohol, No Problem” sloganı kullanmasını önerdiğini de sözlerine ekledi.

793160cookie-checkTürk doktor Blair’e danışman oldu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.