Türk çeteleri internete taşındı

Polis; çetenin eylemlerini övdüğü web sitesinde örgütlendiği ve 120 üyesi olduğunu açıkladı. 

Çetenin suçları şöyle; Anglo Avustralyalıları dövmek, Melbourne gece kulüplerinde adam bıçaklamak, diğer çete mensuplarına palalarla saldırmak ve bir kamyon şoförünü baseball sopasıyla dövmek…

Site’de dile getirilen iddialar arasında, uyuşturucu satışından elde edilen para ile Türkiye’deki akrabalarının Avustralya üniversitelerine kaydının yaptırıldığı da yer alıyor.

SİTEDE EYLEMLERİNİ ANLATIYOR

Site’de çetenin geçen yıl Şubat ayından bu yana gerçekleştirdiği suçlar anlatılıyor. Polis, sitede anlatılan olaylara dayanarak bazı Westside Turks üyelerini tutukladı.

Herald Sun Gazetesi’nde yer alan habere gore çete lideri “Ali” adlı kişinin kız arkadaşı ile ilişkiye geçtiğini sandığı en iyi arkadaşı ve kız arkadaşını vurarak cinayete teşebbüs suçundan 12 yıla mahkum olduğu kaydedildi.

Gazetede yer alan haberde, Westside Turks web sitesinin, çetenin diğer üyelerine mahkemeden önce vurduğu iki kişinin “işini bitirmeleri” emir verdiğini yazdığı kaydedildi.

Olay, web sitesinde şöyle anlatıldı:

“Taner, ön kapıyı kırarak diğerşeriyle birlikte içeri girdi, masada yemek yiyorlardı. Silajhlarını çekip masaya oturdular, bir yandan yemek yiyor, bir yandan ‘iş’ konuşuyorlardı. Onlara kendilerini Ali’nin vurmadığı ifadesi vermeleri, aksi halde ölecekleri söylendi.
Bu olaydan sonra Ali’nin kız arkadaşı kendisini, geçen yıl Melbourne yeraltı dünyasının kurbanlarından olan eski sevgilisinin vurduğunu söyledi.”

ÇETE ÜYESİ MAHKEMEDE

West Side Turks çetesi mensuplarından biri geçen hafta cinayete teşebbüs suçuyla Melbourne Magistrates Court’a çıkarıldı. Polis, kurbanın bu kişi tarafından 20 cm’lik bir bıçakla 3 kez bıçaklandığını ileri sürüyor. Olay, bir gece kulübünde kurbanın, suçlanan kişi ile kuzeni arasında geçen bir tartışmaya karışmasıyla oldu. Web sitesindeki iddiaya göre olay, kurbanın kuzeninin, saldırganın kız arkadaşı ile konuşması üzerine meydana geldi.

Web sitesinde anlatılan olaylardan bazıları şöyle:

Chappel Street’te saldırı; bir kişinin supermarket araba parkında dövülmesi, araba yarışında çete üyesi yarışçıyı geçen diğer arabanın kurşunlanması; çete üyelerini takip eden bir güvenlik görevlisi ve çöete üyelerinin isteğine karşı çıkan bir kadının dövülmesi.

1111160cookie-checkTürk çeteleri internete taşındı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.