Türkçe konuşan toplum ‘sol’ dedi

4 Mayıs Yerel Seçimleri’nde Türkçe konuşan seçmenlerin sandığa ilgi gösterdiği gözlendi. Sandık başında gazetemizin sorularını yanıtlayan adaylar seçmenlerin ilgisinden mkemnun olduklarını dilye getirerek bu dönem toplum içinde aday patlamasının yaşanması ve Seçim Platformu’nun çabalarının seçmenleri sandığa getirmede etken olduğunu söylediler.


Ülke genelinin tersine Türkçe konuşan toplumun kendisini “sol” diye tanımlayan partilere oy verdiği gözlendi. Seçim sonuçlarına göre 30 adaydan 9’u kadın olmak üzere 17’si sandalye kazandı. Bazı adayların kıl payı sandalyeyi yitirmesi de üzüntüye neden oldu. Respect’in yeni bir parti olmasına karşın Türkçe konuşan toplumdan aday olanların ciddi oy topladıkları gözlendi. 


SIRA PARLAMENTODA


Sonuçları değerlendiren Enfield Belediye Meclis üyesi Yasemin Brett, toplumun ilk kez seçme ve seçilme hakkına sahip çıkmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.


Brett, Türkçe konuşan toplumun nüfus olarak ağırlığını yerel seçimlerde koymayı başardığını vurgulayarak bundan sonraki hedefin Londra Büyük Belediye Meclisi ve parlamento olması gerektiğini söyledi.


BELEDİYE MECLİSİNE GİREN TÜRKİYELİ VE KIBRISLI TÜRK ADAYLAR


YENİ İŞÇİ PARTİSİ:
Ahmet Öykener
Ahmet Karahasan
Ayfer Orhan
Yasemin Brett
Nilgün Canver
Dilek Doğuş
Evrim Laws
Feryat Demirci
Deniz Oğuzkanlı
Muttalip Ünlüer
Gülay İçöz


LİBERAL DEMOKRATLAR
Ali Demirci
Meral Ece
Sera Hülya Kentman


MUHAFAZAKAR PARTİ
Doğan Delman
Ertan Hürer
Salih Gaygusuz


FOTOĞRAF: Yasemin Brett

790750cookie-checkTürkçe konuşan toplum ‘sol’ dedi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.