Türkiye oy veriyor

Türkiye bugün, 5 yıl boyunca görev yapacak yerel yöneticilerini seçmek için sandık başında!

Oy verme işlemi doğudaki kentlerde 07.00’de, batı illerinde ise saat 08.00’de başladı.

26 milyon 704 bin 757’si kadın, 25 milyon 991 bin 75’i erkek toplam 52 milyon 695 bin 831 seçmen, 194 bin 310 sandıkta oy kullanacak. Oy verme işemi doğuda saat 16.00’da, batıda ise saat 17.00’de sona erecek.

Yüksek Seçim Kurulunca belirlenen oy vermenin bitiş saati geldiği halde sandık başında oylarını vermek üzere bekleyen seçmenler varsa, sandık kurulu başkanı bunları saydıktan sonra sırayla oylarını kullanmalarına izin verecek. Her seçmen, hangi sandık seçmen listesine yazılmış ise ancak o sandıkta oy kullanacak.

Öte yandan yerel seçimler nedeniyle bu yıl yaz saati uygulamasına bir gün gecikmeli olarak geçilecek olmasından haberden olmayan bazı seçmenler, erken saatte oy kullanmak için yola çıktı.

Oy kullanacakları okula giden bazı vatandaşlar, sandık görevlilerinin henüz hazırlıklarını tamamlamadığını gördü. İleri saat uygulamasına yarın geçileceğini öğrenen vatandaşlar şaşırdı ve hazırlıkların tamamlanmasını bekledi.

Seçim gününü sıkıntılı yaşayan bölgeler de var. Doğu Karadeniz ve Doğa Anadolu’daki kar yağışları hayatı olumsuz etkiliyor.

Doğu Karadeniz’de Rize, Trabzon, Artvin, Bayburt ve Gümüşhane’de bazı köy yolları ulaşıma kapanırken, yetkililerden sandıkların bu köylere ulaştırılmasıyla ilgili büyük sıkıntıların yaşanmadığı ve çalışmaların sürdüğü açıklaması geldi.

Doğu Anadolu Bölgesi’nde ise, Ardahan-Şavşat ve Erzurum-Ağrı karayolu tipi nedeniyle ulaşıma kapandı. Hava sıcaklığının sıfırın altında 10 dereceye düştüğü Erzurum’da özellikle yaşlılar sandık başına giderken zorlandı.

Kar yağışının gün içerisinde hafif şekilde yağacağını belirten Meteoroloji 12’nci Bölge Müdürlüğü yetkilileri, kar kalınlığının 11 santimi bulduğu kentte hava sıcaklığının sıfırın altında 10 dereceye kadar düştüğünü açıkladı. Yetkililer, gün içerisinde beklenen sıcaklığını ise 5 derece olacağını bildirdi.

1414280cookie-checkTürkiye oy veriyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.