Türkiye: Sadece IŞİD’i vuruyoruz

Ankara’da konuşan Bakanlık sözcüsü Tanju Bilgiç, Rusya ve Suriye ordusu uçaklarının ise hava operasyonlarına devam ettiğini söyledi.

Moskova’dan yapılan açıklamalarda Türkiye’nin ateşkese rağmen Suriye’nin kuzeyindeki Kürt güçleri YPG hedeflerini topçu ateşi altına aldığı iddia edilmişti.

Dün ise Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, “Teröristler hala Türkiye üzerinden silah sevkiyatı almaya devam ediyor” diyerek Türkiye – Suriye sınırının bir an önce kapatılması gerektiğini söylemişti.

Lavrov, bazı silahların insani yardım konvoyları içerisinde saklanarak Suriye’ye geçirildiğini iddia etmişti.

Batı YPG’nin ‘terör örgütü’ olduğuna ikna edilebilir mi?

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç ise Rusya’nın bu iddialarını ciddiye almadıklarını ifade ederek, Moskova’nın işlediği savaş suçlarının üzerini örtmek için bu iddiaları ortaya attığını savundu.

Türkiye, ateşkesin başlamasından önce Öncüpınar sınır kapısına 6 kilometre uzaklıktaki Azez kentine yaklaşan YPG güçlerini topçu ateşi altına almıştı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, YPG’nin IŞİD ya da Nusra Cephesi gibi bir ‘terör örgütü’ olduğunu ifade ederek, ateşkes kapsamına alınmaması gerektiini ifade etmişti.

Ancak ABD’den gelen açıklamalarda YPG’nin Washington tarafından ‘terör örgütü’ olarak görülmediği ifade edilmişti.

1480200cookie-checkTürkiye: Sadece IŞİD’i vuruyoruz

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.