‘Türkiye tehlikeli değil…’

WHO Avrupa Bölge Direktörü Mark Danson ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ basının sorularını yanıtladı. Danson, Türkiye’nin kuş gribi nedeniyle tehlikeli bir ülke gibi gösterilmeye çalışılmasına karşı çıkarak uluslararası bir çağrı yaptı: “Bir mesaj vermek ve hem Türk halktını hem de uluslararası kamuoyunu rahatlatmak istiyorum. Türkiye’ye gelmek tehlikeli değil. Ben bunun canlı bir örneği olarak karşınızdayım.”


Türkiye’ye seyahat sınırlaması için başvuran ülke olmadığını da vurgulayan DSÖ Avrupa Bölge Direktörü Mark Danson, Sağlık Bakanlığı’nın en başından itibaren kriz yönetimini tam istedikleri gibi yaptığını belirtti. Danson, virüsün mutasyona uğrayabileceği iddialarını yalanlayarak Türkiye’de böyle bir duruma rastlanmadığını kaydetti. Ülkede insandan insana geçişe rastlanmadığını söyleyen Danson şu uyarıda bulundu: En kötü durum paniktir. Rahatlatmak için söylemiyorum. Türkiye’de durum kontrol altında.”


AB heyetinin Türkiye’nin duruma gerektiği gibi müdahale etmediği raporu sorulan Danson, kendi kurumu adına konuşabileceğini belirterek “Soruna yaklaşım zamanında yapıldı. Dünya Sağlık Örgütü olarak bize gerekli bilgi akışı gerçekleşti ve buraya gelişimizde rahat bir çalışma ortamı sağlandı.”

1027630cookie-check‘Türkiye tehlikeli değil…’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.