“Türkiye’de demokrasi”yi konuştular…

Kırkısraklılar Dayanışma Merkezi (KDM) CHP ve HDP’li vekillerin konuşmacı olarak katıldığı “Türkiye’de demokrasi ve insan hakları mücadelesi” başlıklı paneli 300’e yakın katılımcı izledi…

Kırkısraklılar Derneği, 7 Şubat Pazar günü saat 14’de “4-6 Derby Road Enfield EN3 4AN” adresindeki dernek binasında düzenlediği panele CHP milletvekilleri Selina Doğan ve Mehmet Tüm, HDP Milletvekili Müslüm Doğan ile KDM Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Güven konuşmacı olarak katıldı.

Başkan Güven, toplum olarak Türkiye’de artan şiddet ve terörü kaygıyla izlediklerini vurgulayarak “Türkiye’de ne demokrasi ne de insan hakları söz edebiliriz. İslami faşizm yaşanıyor. Kürt, Alevi ve İşçi sınıfının ortak sorunlarına sahip çıkıldığı süreçte demokrasi de kazanacaktır” dedi.

“HUKUK ÇERÇEVESİNDE OLMALI”

CHP Milletvekili Selin Doğan da “CHP’nin açılımlarının yeterli olduğunu söyleyemeyiz” dedi. Doğan şöyle devam etti:

“Demokrasi güçlerinni biraraya getirerek daha iyi bir yol alabiliriz. Başkanlık sistemi üzerinden bir anayasa yapılması isteniyor. Biz bunu değiştirmek için elimizden geleni yapacağız. Her modern devlet terörle mücadele etmek zorundadır. Ama hukuk çerçevesi içinde… Önce yakıp yıkıp sonra inşa etmeye çalışmak sorunu çözmez.”

“YENİ BİR DEVLET MODELİ DAYATILIYOR”

HDP Milletvekili Müslüm Doğan da Kırkısrak Köyü’nü çok sevdiğini belirterek “Elimden gelse orada yaşamak isterdim” dedi.

“Emekçilerin iktidar olması için 70’lerde çok umutlanmıştık. Bu umudumuz hala gerçekleşmiş değil” diyen HDP Milletvekili şöyle devam etti:

“Şimdi ülkede bir vahşet yaşanıyor. Tekci bir anlayış var. Yeni bir devlet modeli ile karşı karşıyayız. Kürt halkı da bir katliamla karşı karşıya… Adeta devlet kendi kendini hançerliyor. Bin yıllık kardeşlik yok edilmek isteniyor. Herkes biraraya gelmeden bu zihniyete karşı mücadele etmek mümkün değil.”

Doğan, özyönetimle ilgili bir soruyu da “Tek bir adamın Ankara’dan ülkeyi yöneteceğine, halk heryerde kendi kendini yönetsin” diye yanıtladı…

“KAOS YARATARAK İKTİDAR OLDULAR”

Kırkısraklı CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm de 7 Haziran’da muhalefetin iktidar olmasının engellendiğini belirterek şunları söyledi:

“Kaos yaratarak iktidar oldular. Suruç, Ankara katliamları, polis ve asker cenazeleriyle politik çıkar sağlamaya çalıştılar. Akademisyenler barış bildiri yayınladılar ve o diktatör onları hedef gösterdi. AKP bu vatana düşman. Kılıçdaroğlu’na saygıdan kusur etmeyeceğiz ama yüzümüzü halka döneceğiz. Zalimlerin zulmü artıkca sonları yakındır…”

FOTOĞRAFLAR: Süleyman Topal

856290cookie-check“Türkiye’de demokrasi”yi konuştular…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.