Türkiye’ye sağlık turizminde dev adım

2003 yılında kurucularından olduğu TFUK ile birlikte, İngiltere’de yaşayan Türkler’e yönelik olarak bu konuda gönüllü çalışmalar yapan ve “ Kendi ülkende ameliyat ol, parasını 2inci ülken ödesin “ sloganıyla hem Londra’da yaşayan Türkler’e, hem de Türkiye’ye faydası olacak başlangıçlara imza atan Sözüçetin “ O demek ki bugünlerin öngörüsü idi, o zaman İngiltere’de bu kadar sıkışıklık ve Türkiye’de bu kadar hastane yoktu, şimdi burada profosyonel yatırımlara ve açılımlara ihtiyaç hasıl oldu. ” diyerek yayınladığı basın açıklamasında şu konulara değindi.

“Şu anda Türkiye’de JCI uluslararası akreditesi olan ve son tıp teknolojilerini kullanan 48 adet hastane var. Büyük Sağlık Grupları sürekli yatırımlar yaparak tıbbın her alanında yeni teknolojilerle yeni yerler açıyorlar, diğer taraftan İngiltere gibi ülkelerde ameliyatlara aylar sonrasına gün verilmesi hayati önemde bir sıkışıklık yaratıyor, eskiden hastaları Hindistan’a gönderirlerdi, orada hijyen sorunları çıktı ayrıca uzak ve maliyetli. İspanya’da krizden dolayı servis kalitesi düşmüş durumda, Londra’da yaşayan vatandaşlarımız arasında araştırmalar yaptık ve hemen herkes Türkiye’de tedavi olmayı tercih ediyor. Asıl hedefimiz İngiltere genelinde bir zincir kurarak İngilizlere hitap etmek ve bu birikim ve altyapı ile bu potansiyeli ülkemize çekmek. Türkiye’deki hastanelerle on line olarak, bu konuda hastaların her türlü ön hazırlıklarının ve ön teşhislerinin konularak ve bütün programları tarafımızdan yapılarak ülkemize sevklerini sağlamak ülke ekonomisine önemli bir gelir kaynağı olacaktır. Hastanın her ihtiyacı burada tarafımızdan koordine edilerek tam tekmil hazırlanacak ve Türkiye’de havaalanında karşılanarak refakatçisiyle birlikte hastaneye götürülecek. Türkiye İngiltere’deki maliyetten % 35 daha ucuz. BUPA da bizi destekliyor. Bu konuda bizim girişimlerimizden sonra TOBB da çok olumlu bir rapor hazırladı, raporda ülke ekonomisine bu kanaldan 5 yıl içinde 5 Milyar, 10 yıl içinde 10 Milyar Dolar girdi olur dendi. Ayrıca 1 sağlık turisti 23 normal turistin karlılık getirisine bedel. Bulgaristan bu potansiyeli çekmek için devamlı hastane yatırımları yapıyor, Türkiye ise hazır, sadece treni yakalamak için acilen bir bütçe harcanarak sistemli ve koordineli bir tanıtım gerekiyor. Biz bu misyonla Londra’ya geliyoruz, Sivil Toplum Kuruluşlarının ve devlet birimlerinin desteğine ihtiyacımız olacak. “

Metin Sözüçetin, Sağlık Bakanlığı’na da bu konuda bir sunum yaptıklarını ve Türkiye’nin bu imkanlarını Avrupa pazarına duyurmak için, Sağlık Bakanlığı ve Turizm Bakanlığı’nın işbirliği ve desteğini alırlarsa ülke ekonomisi adına önemli bir gelir oluşturabileceklerini kaydetti.

Uluslararası Tıp kongrelerini de Türkiye’de organize edeceklerini ve ayrıca Termal turizme yönelik olarak Türkiye’ye yoğun bir alternatif turizm yaratmak amacıyla Termal otellerle direk olarak farklı çalışmalar yapacaklarını kaydeden Sözüçetin, Eylül sonunda Londra’da tanıtım çalışmalarına başlayacaklarını, yılbaşında yapılanma süreçlerinin tamamlanacağını, 2012 Mart sonuna kadar ise, İngiltere genelinde temsilcilik zinciri oluşturacak coğrafi yayılım süreçlerini sürdüreceklerini belirtti.

AÇIK GAZETE: Gazetemiz yazarlarından Metin Sözüçetin’e bu girişiminde başarılar diliyoruz…

838430cookie-checkTürkiye’ye sağlık turizminde dev adım

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.