TSK: Hedefler tam isabetle vuruldu

Genelkurmay Başkanlığı, bölgenin 29 Mayıs'ta yoğun ve etkili bir şekilde ateş altına alındığını belirterek, "teröristler"in bulunduğu tespit ve teyit edilen hedeflerin hepsinin tam isabetle vurulduğunu ve vurulan tesislerdeki teröristlerin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.


Genelkurmay Başkanlığı, 29 Mayıs'taki hava operasyonuna ilişkin görüntü ve fotoğrafları basın kuruluşlarına dağıttı.


Konuya ilişkin olarak Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yer alan bilgi notunda, şunlar kaydedildi:


''Irak'ın kuzeyinde Hakurk bölgesinde tespit edilen PKK/KONGRA-GEL terör örgütüne ait hedefler, 29 Mayıs 2008 günü saat 11.00'den itibaren Hava Kuvvetlerine mensup uçaklarımız tarafından yoğun ve etkili bir şekilde ateş altına alınmıştır.
Teröristlerin bulunduğu tespit ve teyit edilen hedeflerin hepsi tam isabetle vurulmuş ve vurulan tesislerdeki teröristler etkisiz hale getirilmiştir. Terörist kayıpları konusundaki değerlendirme çalışmaları devam etmektedir. İcra edilen operasyonda, terör örgütüne ait 9 barınak, 3 malzeme stok yeri ve 4 muhtelif tesis kullanılamayacak şekilde tahrip edilmiştir.


Vurulan hedefler arasında, sınırdan sızma ve Türkiye'de eylem yapma hazırlığında olan bir grup teröristin toplanma bölgeleri de bulunmaktadır.


Türk Silahlı Kuvvetleri terörle mücadelesini yurt içinde ve yurt dışında artan bir güç ve kararlılıkla sürdürecek ve Irak'ın Kuzeyinin terör örgütü için güvenli bir bölge olmadığı tüm kesimler tarafından öğrenilecektir.''

1060310cookie-checkTSK: Hedefler tam isabetle vuruldu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.