Turunculara Rusya’dan fatura

450 Sandalyeli Ukrayna Meclisinde hükümet kurmak için 226 çoğunluğunun sağlanması gerekiyor. Yuliya Timoşenko Bloğu ve seçimlere birlikte giren Bizim Ukrayna ile Halkın Nefsi Müdafaası Bloğunun aldığı yüzde 45’lik oy oranı rahat bir şekilde hükümeti kurmalarına yetiyor. Kurulması beklenen “Turuncu” koalisyon hükümetinin anayasa değişikliği için 300 oya ihtiyaç duyması Litvin Bloğu’nu koalisyon içine alması yada sık sık kapısını çalması anlamına geliyor.

“Turuncular” Cumhurbaşkanı Viktor Yuşçenko’dan hükümet kurma görevini beklerken, Rus Gazprom’un Ukrayna’nın 1.3 milyar dolarlık doğal gaz borcunu ödememesi durumunda vanaları kapatacağını duyurdu.

Rus doğal gaz tekeli Gazprom’unvanha kapatma tehditi üzerine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yuriy Boyko Moskova’ya gitti.

Yetkililer Ukrayna’nın Gazprom’a bu meblağda borcu olmadığını bir hesaplama hatası olabileceğini açıkladı.

Her ne kadar Gazprom sözcüsü Sergey Kupriyanov, Ukrayna’da kimin iktidar olduğu ya da olmadığı ile ilgilenmediklerini, borç konusunun da seçimlerle bağlantılı olmadığını iddia etse de açıklamaların “turuncuların” hükümet kuracak çoğunluğu pekiştirmesinin ardından gelmesi farklı yorumlara yol açtı… 

1159310cookie-checkTurunculara Rusya’dan fatura

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.