Şu Türkiye komik ülke valla

AK Parti ya da AKPyi diye bir yazıya başlarken bu ülkede partinin adını nasıl yazdığınızdan sizi hemen bir çekmeceye yerleştirmeye meraklıların olduğu bu ülkede yahu kardeşim onlar kendilerini Ak Parti olarak tanımlıyorsa ben neden o zaman onlara isimlerinin nasıl yazıldığını öğretmek gibi saçma sapan işlere vakit ayırayım derseniz yandınız. Hemen başlarlar Ozan fazla AKPci oldu demeye.

Oysa AK parti ya da AKPye en sert eleştirileri de yapan ben Türkiyedeki dogmatik ve anti-demokratik kafa yapısına sahip çevrelerin uygulamaları nedeniyle AK Parti/AKP konusunda farklı yazılar yazmaya başladım. Çünkü bir çok konuda en sert eleştirdiğim partiyi Türkiyede yasaklamaya kalkarak bizlerin de savunmak zorunda kalmasını sağlayan ortamda her halde ben de CHP gibi kapayın oh ne güzel diye ortalıkta gezmeyeceğim. Tüm yaşamı boyunca anti-demokratik uygulamalara karşı kavga vermiş ve çok bedeller ödemiş ve de ödemekte olan bir birey olarak elbette parti yasaklama gibi çağdaş olmayan ve demokrasi ile çelişen bir uygulamaya karşı tavır alacağım.

Halkın demokratik bir şekilde seçerek iktidara getirdiği bir partiyi her türlü yönteme başvurararak devre dışı bırakmaya karşı çıkmak AK Parti/AKPyi savunmak değil demokrasiye sahip çıkmaktır. CHP gibi sosyal demokrat olduğu iddiasında olan ve neyse ki artık buna inanacak saf kimsenin kalmadığı bir dönemde Türkiyede demokratik değerlere sahip çıkmak gerçekten zor iş

İşte size başka bir örnek. Normalde Avrupa Parlamentosunda eleştirecek bir çok nedene sahip olduğum Yeşiller Meclis Grubu üyesi ve TBMM – AP Karma Parlamento Grubu Eş Başkanı Joost Lagendijk ile ilgili olarak son dönemlerde yazılıp çizilenler ve de söylenenler öyle boyutlara vardı ki ben artık tüm eleştirilerimi unutup enişteyi savunur oldum. Bazıları hem demokrasi söz konusu olduğunda Türkiyenin ne kadar demokratik bir serbestlikler ülkesi olduğu konusunda nutuk çekmeye bayılırlar, hem   de bir Avrupalı samimi üç beş laf etiğinde damat dedik bağrımıza bastık, bizi arkamızdan hançerliyor diye kıyameti koparırlar.

Sadece yabancı damat enişte de değil AB Komiseri Türkiye eleştirdiğinde de kıyamet koparılır.

İşin komik olan tarafı ise ister enişte isterse komiser olsun dedikleri hep doğru eleştiriler. yahu kardeşim adamlar haklı, bu tarz anti-demokratik uygulamalarla kendi kendimizi rezil etmeyelim diyeceklerine hemen başlarlar vay sen bizim işlerimize nasıl karışırsın demeye.

İşte böyle Yıllar önce Türkiyede işkence var dediğimizde bizi vatan haini ilan edenler bugün biz en has demokratız Türkiyede işkence ayıbına son verdik diye ortalıkta dolanmakatalar.

Demek ki eniştenin dile getirdiği doğruların kabul edilmesi için de eniştenin daha da yaşlanacağı günleri beklememiz gerekiyor hep birlikte. Joost Enişte sen aldırma bunlara
  

1616290cookie-checkŞu Türkiye komik ülke valla

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.