Uluslarası okulda uluslararası gün

Öğrenciler öğretmenleri Zeynep Winter eşliğinde halay çekip okula Türk geleneksel kıyafetlerini ve Türk yemeklerini tanıttılar.

ISL Surrey Londra’nın güneyindeki Woking kasabasında faaliyet gösteren uluslararası bir okul. Beş senedir International Baccalaureate (IB) sistemini kullanan ve öğrencilerini dünyanın her yerinde geçerli olan bir diplomayla mezun eden ISL Surrey dünyanın dört bir köşesinden gelen öğrencilere kucak açmakla kalmıyor; İngiltere’ye yeni yerleşmiş ailelere bedava İngilizce kursları, çok dilli çocuk yetiştirme seminerleri, hatta ev bulma ve okul servisi sağlama gibi hizmetler de sunuyor.

Winter şunları söyledi:

“ISL Surrey’de çok kültürlü bir ortamda 3 ila 16 yaş arası çocuklar, kendi dillerini ve kültürlerini kaybetmeden pek çok başka kültürle bir arada yetişiyorlar. Her öğrenciye kendi anadilini konuşan bir anadil öğretmeni sağlayan okulun dil öğrenme konusundaki düsturu ‘Anadilini iyi konuşan çocuk yeni dilini de iyi konuşur. ‘Anadil yeni dilin temelidir.’ Bu anlayışla bünyesinde 22 anadil öğretmeni çalıştıran okulda, müfredata alınmış anadil dersleri dışında tüm IB dersleri ve ödev kulübünden yemek pişirme kulübün kadar öğrenciyi hayata hazırlayacak pek çok unsur mevcut.”

Öğretmenleri Zeynep Winter ile gösteriye hazırlanan 9. Sınıf öğrencileri, “İngiltere’yi ISL Surrey’le sevdik. İngiltere’ye alışmanın adresi ISL Surrey. Türk arkadaşlarımızı yanımıza bekliyoruz” dediler.

ISL Surrey ile ilgili daha fazla bilgi için www.islschools.org

856520cookie-checkUluslarası okulda uluslararası gün

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.