Validebağ Korusu’na iş makineleri girdi, vatandaşlar isyan etti

Validebağ Korusu’na sabah saatlerinde iş makineleri girdi. Belediye çalışanları, bölgeye moloz ve kum döktü, vatandaşlar isyan etti.

İstanbul Anadolu Yakası’nın en büyük doğal yeşil alanlarından Validebağ Korusu’na bir kez daha iş makineleri girdi. Sabahın erken saatlerinde koruya gelen belediye çalışanları, bölgeye moloz ve kum döktü.

Validebağ Gönüllüleri adlı Twitter hesabından kumun döküldüğü ve vatandaşların duruma engel olmaya çalıştığı anların görüntüsü paylaşıldı.

Paylaşımda, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’e tepki gösterildi, “Üsküdar Belediyesinin hukukçu başkanı Hilmi Türkmen polis eşliğinde hukuk ve doğa katliamı yapıyor! Koruyu çöplük yapan zihniyete geçit vermeyeceğiz. Biz varken asla!” denildi.

NE OLMUŞTU?

Üsküdar Belediyesi, mahkemenin verdiği iki yürütmeyi durdurma kararlarına rağmen 105 personelini polis korumasında koruya sokarak otsu bitkileri biçmeye başladı. 1. Derece Doğal ve Tarihi Sit Alanı olan Koru’nun mikro ekosistemine zarar verdiği gerekçesiyle nöbette olan mahalleli belediye ekiplerine tepki gösterdi. Mahalleli, konuyu İstanbul 6. No’lu Koruma Kurulu Başkanlığına taşımıştı. Ot biçme işleminin bölgenin hukuki statüsüne ve yürütmenin durdurulması kararlarına aykırı olduğunu vurgulayan mahalleli, Koruma Kurulu kararının gerekliği olduğunu belirterek bu talanın durdurulmasını talep etmişti. Mahallelinin başvurusuna verilen yanıtta, ‘Konunun değerlendirileceği’ belirtildi. Bölgeye zarar verildiği tespit edildiği takdirde ise işlemin durdurulacağı kaydedildi. EVRENSEL

2551170cookie-checkValidebağ Korusu’na iş makineleri girdi, vatandaşlar isyan etti

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.