Vatandaşlık sınavından yerliler bile çaktı

Avusturya vatandaşlığına geçmek amacıyla başvuruda bulunan yabancı kökenli adaylar 4 Nisan tarihinden itibaren sınava tabi tutulacaklar ve sınavı kazanabilmek için de kendilerine sorulan 12 sorudan 9’unu doğru cevaplandırmaları gerekecek.

Sorular, Avusturya’ın genel tarihi, eyaletler tarihi, genel kültür ve demokratik yapı ile ilgili alanları kapsayacak.

Yasa henüz yürürlüge girmeden bir kamuoyu yoklaması yapan firma sınavda sorulacak soruları Avusturya vatandaşlarına sordu. Bunun sonucunda yapılan açıklamayla   uygulanacak olan sınavda Avusturya vatandaşlarının sorunlarının olduğu belirtildi.  Anket firmasından yapılan açıklamaya göre her üç kişiden birisinin sorulan sorulara doğru cevap veremeyerek sınıfta kaldıkları ifade edildi. 

Ankete katılan kişilerin yüzde 30’ u Avusturya’da genel seçimlerin 4 yılda bir yapıldığını ve yüzde 40’ı da genel seçimlerde 183 milletvekilinin seçildiğini bilemedi.

Avusturya’nın 1995’de AB’ye üye olduğunu ise sınava katılanların yalnızca yüzde 33’ü hatırlamadıklarını söylemiş. AyrıcaAB’de 25 ülkenin üye olduğunu ise katılımcıların yüzde 41’i bilememiş. Eyalet hükümetinin idare işlerinin yürütüldüğü idare binalarının isminin “Magistrat” olduğunu bilenlerin oranı ise yalnızca yüzde 50…

Uygulamaya konulacak sınavı Yeşilller ve Sosyal Demokratlar gereksiz ve zor olan yasaların daha zorlaştırılması olarak değerlendirirken, federal hükümetin ortakları sağcı partiler savundular.

1126110cookie-checkVatandaşlık sınavından yerliler bile çaktı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.