‘Yabancı yatırımcı ayrımı yapmıyoruz’


Babacan, Türk-İngiliz Ticaret Odası’nın yıllık geleneksel balo ve akşam yemeğinin onur konuğu oldu. Geceye, İngiltere’nin Ekim ayında göreve başlaması beklenen Türkiye Büyükelçisi Nicholas Baird Türkiye’nin Londra Başkonsolosu Bahadır Kaleli ile Türk ve İngiliz işadamları katıldı.


Ali Babacan gecede yaptığı konuşmada, Türkiye’nin AB sürecinde verdikleri destekten dolayı İngiltere Başbakanı ve eski Dışişleri Bakanı Jack Straw’a teşekkür etti.


Türkiye’deki ekonomik dalgalanmanın büyütütülmemesi gerektiğini vurgulayan Babacan, başarıyla atlatıldığını belirtti.


YABANCI YATIRIMCIYA ÇAĞRI


Babacan siyasi alandaki reformların kesintisiz sürdüğünü ve reformlarla demokratik hak ve özgürlüklerin sağlandığını söyledi. 


Reform sürecinin sağladığı ortamın daha çok yabancı yatırımcının Türkiye’ye ilgi duymasını sağladığını da vurgulayan Ali Babacan, Türk ve yabancı yatırımcı arasında hükümet olarak hiçbir ayrım yapmadıklarını belirtti.


Babacan yabancıların mülk alımıyla ilgili olarak ortaya çıkan bazı pürüzlerin de giderildiğinin altını çizerek, “Türkiye büyük bir hızla ilerliyor. Ülkenin az gelişmiş ve fakir olduğuna dair inanış da tümüyle ortadan kalktı” dedi.


FOTOĞRAF: Babacan, Londra’daki Türk ve İngiliz işadamlarıyla

791140cookie-check‘Yabancı yatırımcı ayrımı yapmıyoruz’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.