Yahudi lobisi: Sessiz kalamayız

Erdoğan’ın Peres’e yönelik tepkisini ”zalimce bir sözlü saldırı” olarak niteleyen örgüt, gelişmeleri ”herkesin gözü önünde yaşanan bir rezalet” olarak niteledi.

Açıklamada ayrıca Erdoğan’ın Nobel Barış Ödüllü Peres’e yönelik ”Öldürmeye gelince, siz öldürmeyi iyi bilirsiniz” diye bağırdığı ve paneli terkettiği anımsatıldı.

AJC’nin internet sitesinde yer alan açıklamada görüşlerine yer verilen komite başkanı David Harris, ”Erdoğan’ın Davos’taki öfke nöbeti tırmanmakta olan Yahudi düşmanlığı yangınına benzin dökmektir” dedi.

Harris, ”Erdoğan’ın haksız sözleri ve İsrail cumhurbaşkanına karşı saygısızlığı, İsrail’e yönelik eleştirilerin ne kadar kin dolu hale geldiğini göstermektedir” görüşünü dile getirdi.

Türkiye ile İsrail arasındaki ilişkilerin Amerikalı yahudilerin de desteğini alan yaşamsal bir ilişki olduğuna dikkat çeken Harris, ”Ama özellikle son haftalarda Türkiye’de Yahudi düşmanlığının kaygı verici şekilde tırmanmakta olduğu bir ortamda İsrail’in böylesine korkunç bir söylemle suçlanmasına seyirci kalamayız” dedi. (BBC) 

1186690cookie-checkYahudi lobisi: Sessiz kalamayız

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.