Yaratıcı Yazarlık Atölyesi’ni tamamladılar

Proje sorumlusu İmren İNcirli, 15 öğrenciyle başlayan projenin 7 öğrenciyle tamamlandığını belirterek, “Ne yazık ki erkek öğrenciler bu atölye çalışmasına ilgi duymadı. Toplum içindeki kurumlardan ve medyanın bu tür çalışmalara ilgi göstermesini bekliyoruz” dedi.


Haringey Belediyesi tarfından desteklenen ve Kasım ve Aralık aylarında hayata geçirilen projede Cosh Omar, Andreas Koumi, Suzan Nuri ve eğitim uzmanı yazar Aydın Mehmet Ali 5 atölye çalışması gerçekleştirdi.


Gençlerdeki yazma ve yaratma yeteneklerinin keşfedilmesi açısından projenin önemli olduğunu vurgulayan Mehmet Ali şu yorumu yaptı:


“Uygulamalı bir seminer dizisi olarak tasarlanmış olan Yaratıcı Yazarlık Atölyesi’nde kurmaca edebiyat yapıtlarının (öykü ve roman) nasıl üretildiği konusunda bilgiler aktarıldı. Hikâyenin unsurları, kurmaca metinde zamanın kullanımı, mekânın işlevi, karakterlerin yaratılması, olay örgüsünün yapılandırılması, klasik ve modernist anlatım biçimleri, edebi türler, dramatik gerilimin oluşturulması gibi yazma tekniğine ilişkin konular yetkin örnekler üzerinde tartışıldı. Tüm bu yöntemlerin yanı sıra, edebiyatın insan yaratıcılığı ile ilişkisi irdelenecek, ilhamın kaynakları araştırıldı. Amaç, katılımcıların kendi kurmaca metinlerini yazarken yaratıcılıklarını daha iyi ortaya koyabilmeleri için yol göstermek ve içgörü kazanmalarına yardımcı olmaktı. Atölye süresince katılımcılar yazdıkları öyküleri tartıştı.”


Okul dışında yazma serüvenine ilk adım atan Öğrenciler de zor da olsa yazmayı sevdiklerini söylediler.

819560cookie-checkYaratıcı Yazarlık Atölyesi’ni tamamladılar

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.