Yaraya tuz basan polisler?

Eski Kültür Bakanı Ertuğrul Günay da Twitter’da tepki gösterenler arasındaydı.

HRANT DİNK YÜRÜYÜŞÜNDEN KARELER

Taksim Meydanı’ndan başlayarak Agos Gazetesi önünde son bulan Hrant Dink anma yürüyüşü için polis yoğun güvenlik önlemi aldı. TOMA ve çevik kuvvet polisleri sabah saatlerinden itibaren Taksim Meydanı’nda hazır bekletildi.

POLİS KIYAFET YÖNETMELİĞİ NE DİYOR

Polis kıyafet yönetmeliğinde kış ayları için şu ifadeler yer alıyor:

Emniyet hizmetleri sınıfı mensuplarından resmi elbise ile görev yapan personelin kışlık görev kıyafeti, yazlık görev kıyafeti ve tören kıyafeti olmak üzere üç ayrı kıyafet şekli vardır.

a) Kışlık görev kıyafeti: Parka, montgomer, yağmurluk, eldiven, kazak, pantolon veya etek, kep veya bere veya örgü başlık, bot veya çizme, kravat ve gömlekten oluşur.

Hrant Dink’in öldürüldüğü Agos Gazetesi’nin önüne yürüyecek gruplar için Şişli ve çevresi trafiğe kapatılmıştı. Trafiği kontrol etmek için görevli polislerden bazılarının başında beyaz renkli bereler vardı. Hrant Dink’in katili Ogün Samast da cinayet günü beyaz bere taktığı için, polislerin beyaz bereli olması sosyal medyada, “Mesaj mı” tartışması başlattı. Bir emniyet yetkilisi, “Polislerin bere ya da kep giyme mecburiyeti var. Her ikisini de giyebilir. Yanında bere varsa, bere giymiştir” dedi. (Hürriyet)

1408020cookie-checkYaraya tuz basan polisler?

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.