‘Yargıda siyasallaşma olmaz’

Başbakan Erdoğan, yargıda siyasallaşma iddialarına ilişkin ”Bu tür siyasallaşma yaklaşımını asla kabul etmemiz mümkün değil. Kesinlikle bunu reddediyorum” dedi. 


Erdoğan, ABD’ye hareketinden önce Esenboğa Havalimanı’nda düzenlediği basın toplantısında, gerçekleştireceği temaslar hakkında bilgi verdi. Erdoğan, ABD ile mevcut ortaklık ilişkilerini daha da güçlendirmeye yönelik çalışmaların devam ettiğini ve edeceğini söyledi.


Bir gazetecinin ”yargıda siyasallaşma olduğu yönünde yargı çevrelerinden açıklamalar yapıldığı” kaydederek, görüşünü sorması üzerine Erdoğan, şöyle konuştu:


”Böyle bir şey ne hazırlanan yasada mümkündür, ne de hükümetimizin böyle bir yaklaşımı söz konusudur. Maalesef böyle bir atmosferin içerisinde rol üstlenmeye gayret sarf edenler var. Adalet Bakanımızın da ifade ettiği gibi, bizim asla böyle bir ne anlayışımız, ne yaklaşımız söz konusu değildir, olamaz.


Şu ana kadar olan yasaları, çok daha farklı bir şekilde geleceğe taşımanın gayreti içerisindeyiz. Şu andaki bu tür siyasallaşma yaklaşımını asla kabul etmemiz mümkün değil. Kesinlikle bunu reddediyorum, böyle bir şey söz konusu değildir, olamaz. Buna ilk önce, biz temelinden karşıyız. Çünkü bunun bedelini ödeyenlerdeniz.’


 

1022600cookie-check‘Yargıda siyasallaşma olmaz’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.