Yeşilırmaklılar’dan örnek yardım

Yeşilırmaklılar Derneği, İngiltere’de temaslar yapan KKTC Tarım Bakanı Hüseyin Öztoprak onuruna geçtiğimiz Salı akşamı Kuzey Londra’nın Southgate Bölgesi’ndeki The Highland Restaurant’ta bir akşam yemeği verdi.


Bakan Hüseyin Öztoprak’ın, İngiltere’de eğitim gören oğlu Niyazi Öztoprak, KKTC Londra Temsilcisi Namık Korhan, Yeşilırmaklılar Derneği Başkanı Serhat İncirli, yönetim kurulu üyelerinden Enver Kannur ve Tahsin İbrahim ile işadamı Selçuk İbrahim’in katıldığı yemekte, derneğin hastaneye iki bin Sterlin yardım kararı açıklandı. Bakan Öztoprak, İngiltere’deki Yeşilırmakıların, kendi köylerine ve ülkelerine olan bağlılıklarını çok iyi bildiğini söyledi ve yardımın çok anlamlı olduğunu belirtti.


Dernek sözcüsü Tahsin İbrahim de, kendileri ile temasa geçen Cengiz Topel Kalkındırma Derneği yöneticilerinin, hastaneye yeni bir röntgen filmi yıkama aleti almak istediklerini bildirdiğini, bu yardımın da aletin alımına katkı amacıyla gönderildiğini anlattı. Yardım çeki, daha sonra Hastane Kalkındırma Derneği yetkililerine iletilmek üzere Bakan Öztoprak’a teslim edilecek.


Dernek Başkanı Serhat İncirli ise kendisi de tarım kökenli biri olan Bakan Öztoprak’tan, tarımın yaşam biçimi olduğu Yeşilırmak köyüne özel ilgi göstermesini istedi. İncirli, Yeşilırmaklı üreticilerin geçtiğimiz yıllarda hiç hak etmedikleri bir şekilde çilek ve üzüm konusunda “suçlu” duruma düşürülmelerinin İngiltere’deki Yeşilırmakıları çok üzdüğünü, bu konuda Bakan Öztoprak’ın üreticiye desteğini gözlemlediklerini ve bu desteğin devamını dilediklerini kaydetti.

784960cookie-checkYeşilırmaklılar’dan örnek yardım

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.