Yeni anti-terör yasaları yürürlükte…

Terörle ilgili her türlü eğitimi vermenin de suç olarak kabul edildiği yeni düzenlemeler, nükleer tesislerin bulunduğu kamuya kapalı bölgelerde gezmenin bile terörist eylem kabul edilmesini öngörüyor. Parlamento ve Lordlar Kamarasında görüşüldüğü sırada büyük tartışmalara yol açan yeni yasal düzenlemenin sınırlarının çok geniş tutulduğunu düşünen bazı Lordlar Kamarası üyeleri de bu duruma karşı çıktı.


Lordlar Kamarasının çok sayıda üyesi, yasanın ifade özgürlüğünü zedeleyeceği yolunda görüş bildirdi ve yasa Lordlar Kamarası tarafından, yeniden görüşülmek üzere beş kez parlamentoya geri gönderildi.


Başbakan Tony Blair ise 7 Temmuz bombalı eylemlerini destekleyen ve bunları öven insanların durdurulması için yasal düzenlemenin hayati olduğunu savundu.


Yeni yasa, polise, terör zanlılarını 28 güne kadar gözaltında tutma ve sorgulama hakkı da tanıyor. Blair hükümeti tarafından hazırlanan yasa taslağında bu süre 90 gün olarak belirlenmiş, ancak parlamentodaki tartışmalar sonucu süre 28 güne indirilmişti.


İLGİLİ HABERLER:


Terörün yeni yüzü nineler…
Blair, özgürlükleri koruyormuş…
Ulusal medya: Blair hükümeti eriyor…
‘Anti-terör yasası’ yine engellendi…
UAÖ’den İngiltere’ye suçlama
Blair’in halefi Brown hazırlanıyor…
‘Blair’in önlenemeyen inişi başladı…
90 günlük gözaltıya ret…
İngiltere teröre karşı ‘DGM’ kuruyor…
‘Yargı, hak sınırlandırılmasına katlansın…


 

790110cookie-checkYeni anti-terör yasaları yürürlükte…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.