Yeni kabine yeni cumhurbaşkanına kaldı

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in 60. Hükümet’in Bakanlar Kurulu listesini yeni cumhurbaşkanına sunmasını istediğini bildirdi. 


Erdoğan, bakanlar kurulu listesini sunmak üzere geldiği Çankaya Köşkü’nde Sezer’le görüşmesinin ardından bir açıklama yaptı. Erdoğan, şunları kaydetti: 


”Biliyorsunuz kısa bir süre önce önce Sayın cumhurbaşkanımız şahsımı 60. hükümeti kurmak üzere görevlendirmişti. Ben de bir çok istişarelerden ve müzakerelerden sonra listemi hazırladım ve sayın cumhurbaşkanımıza sunmak üzere bugün huzurdaydım. Fakat listemi daha sunmadan ‘Hiç listeyi çıkarmaya gerek yok. Bunu yeni cumhurbaşkanına sunmak çok daha isabetli olacaktır’ dediler. Ve böyle bir olumlu ve yeni cumhurbaşkanına olan böyle bir süre içerisinde, ‘bunu ben değil, yeni cumhurbaşkanı alsın’ demek suretiyle, ‘zaten süre daraldı. Bu kısa süre içerisinde bunu ben değil, yeni cumhurbaşkanı alsın’ diyerek listemizin onanması yeni cumhurbaşkanına kalmıştır. Ben huzurlarınıza bunun için gelmiş bulunuyorum. Sizlere de teşekkür ediyorum.”


”CUMHURBAŞKANIMIZ NEZAKETTE BULUNDU”


Başbakan Erdoğan bir gazetecinin, ”Cumhurbaşkanı Sezer’in tavrını nasıl yorumlamak lazım. Siz buraya gelmeden önce bu mesaj size iletilemez miydi? Bizim için sürpriz oldu” sözleri üzerine, ”Benim için de sürpriz oldu” dedi. 


Bazı bakanlıkların görev alanlarının yeniden belirlenmesi ve yeni devlet bakanlığı ihdasına ilişkin bir soruyu yanıtlarken de Erdoğan, şunları söyledi: 


”İcracı bakanlıklarda da bu dönemde değişikliğe gideceğiz. Bunun içinde Kültür ve Turizm Bakanlığında tutunuz, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na varıncaya kadar, Çevre ve Orman Bakanlığı’na varıncaya kadar, dış ticaret, gümrüğe varıncaya kadar yani hepsinde bunlarda bazı değişiklikler düşünüyoruz. Yeni yapılanmada bunlar olacak. İcracı bakanlıklar arasında dağıtılacak olanlar var. Ayrıca devlet bakanlıkları arasında dağıtılacak olanlar var. ”

1046980cookie-checkYeni kabine yeni cumhurbaşkanına kaldı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.