Yine Nazi, yine silah, yine gamalı haç

Amerikan Nazi Partisi’yle bağlantısı olduğu sanılan Chicagolu bir itfaiyecinin apartman dairesine yapılan baskında yüzlerce uzun menzilli, ağır, tam otomatik silah, cephane ve saldırı aletleri ele geçti.

Polis, Ted Kozman adlı itfaiyecinin evinde ayrıca gamalı haç bayrakları, çok sayıda belge ve propaganda malzemesi de buldu. Ele geçen silahlar arasında, Ordu’da kullanılıp uçaksavar mermisi atan Sten marka ağır makinalı tüfeğin bulunması şaşkınlık yarattı.
Soruşturmayı derinleştiren Federal Polis, itfaiyecinin ülke çapında bir Nazi kalkışmasına yönelik tasarı içinde örgütlü olduğuna inanıyor. Bu amaçla sorgulamada, Nazi Partisi ve diğer ırkçı örgütlerle bağıntının ortaya çıkarılması öne alındı.

Son zamanlarda, Amerikan toplumunu saran ırkçı nefretin silahlı eyleme dönüşmesinden çekinen Washington yönetimi Federal Polisi Nazi örgütleri peşine takmıştı. Bir çok eyaletin yerel polisiyle işbirliğinde olan “Fed”ler sadece son 6 ayda, bu türden baskınlar yapıp, onlarca silah deposunu birer birer ortaya çıkardı. Ancak, bugüne değin bu çapta silah ve mühimmat deposu ele geçmemişti. Soruşturmanın devamı için daha fazla bilgi basına verilmedi. Bununla beraber, Chicago baskını ardından başka tutuklamaların olacağı ifade edildi.

 

1136200cookie-checkYine Nazi, yine silah, yine gamalı haç

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.