Yıldız Kenterli bayram yemeği

Türk sivil toplum kuruluşları arasında, yaptığı yardım çalışmaları ve etkinlikleriyle  adından sıkça bahsettiren BTKD, bayram ve yeni yıl yemeğini, kentin en seçkin restoranlarından Özer’de gerçekleştirdi.


İşadamı Hüseyin Özer’in, BTKD’den hiçbir ücret almadan düzenlediği yemeğin tüm gelirleri, tüm gelirinin  İstanbul Universitesi Onkoloji Enstitüsü bünyesinde yetişkin lösemi hastalarına yardım amacıyla kurulan Türk Onkoloji Dernegi’ne bağışlanacak.


Regent Street üzerindeki Özer Restaurant’da düzenlenen yemeğe, Büyükelçi Yiğit Alpogan, eşi ve BTKD’nin Onursal Başkanı Bernev Alpogan, Konsolos Yardımcısı Sunay Dizdar, Basın Müşaviri Orhan Tung, ünlü tiyatro sanatçısı Yıldız Kenter  ile 70’i aşkın üye, eşleri ve çocuklarıyla katıldı.


Dernek Başkanı Hülya Koçu ve Yönetim Kurulu üyelerinin evsahipliği yaptığı yemekte, üyeler konuklarla tek tek ilgilenirken, katılanlar hem birbirlerinin bayram ve yeni yılını kutladı.. Hem de yılın son haftasında biraraya gelmenin mutluluğunu yaşadı.


Büyükelçi Alpogan ve eşi de, yemeğe katılanlarla bayramlaştılar.


Özer ve Sofra Restaurantlarının sahibi işadamı Hüseyin Özer’in de katıldığı yemek, birbirinden güzel yemek,meze ve tatlıların sunumuyla şölene dönüştü.


Yemekte konuşan BTKD Başkanı Hülya Koçu, başta yemeği derneğe bağışlayan işadamı Hüseyin Özer’e teşekkür ederek, “ Bayramda biraraya gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Tüm üyelerimize ve Sn. Büyükelçimiz, Sn. Onursal Başkanımız ve katılanların bayram ve yeni yıllarını candan kutluyoruz. Bu yemeğin gelirini,  Yetişkin Lösemili Hastalar Derneğine bağışlama kararı aldık. Tüm hastalara şifalar, ailelerine de sabır ve kuvvet diliyor, sizlere ailelerinizle birlikte sağlık, mutluluk dolu yeni bir yıl diliyorum” dedi.


Daha sonra söz alan Derneğin Onursal Başkanı Sefire Bernev Alpogan, bayram coşkusundan söz ederek, “ Bayramlar özel bir anlam taşır.. Hergün duymadığınız heyecanla bir sabah kalkarsınız. İçinizi bir coşku, heyecan kaplamıştır. Ogün bayramdır. Bayram coşkusudur. Büyüklerimizi hatırlar, arar, hatırlarını sorar, küçüklerimizi hediyelerle sevindiririz.. Kaybettiklerimizi anar, arkalarından dualar okuruz.. 2008’in hergünü bayram coşkusuyle dolsun, hepinize bu sene böyle coşkulu bir yıl dilerim. Yemeği düzenleyen BTKD Başkanı Sn. Hülya Koçu ve  Yönetim Kuruluna, dernek arkadaşlarımıza, Sn. Hüseyin Özer beye teşekkür ederiz. Bu yemeğin gelirini, hiç tanımadığımız kişilere göndereceğiz. Onların tedavilerine merhem olacağız.. Bayram coşkunuz hep devam etsin” diye konuştu.


Yemek daha sonra  çeşitli armağanların yer aldığı ikramiye çekilişi ile devam etti.


BTKD, 2002 yılında İngiltere’deki Türk hanımlarını birlik, beraberlik, dayanışma içinde toplayıp, Türk kültürünü tanıtma amacıyla kuruldu.  Bunların geliri, Türkiye ve İngiltere’de, eğitim kurumlarına çeşitli yardımlar için bağışlanırken, önemli bir bölümü de sağlık yardım kurumlarına gönderildi.


 

808370cookie-checkYıldız Kenterli bayram yemeği

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.