‘Zalimlere biat etmeyeceğiz’

Aleviler inkar, asimilasyon ve baskılara karşı Kadıköy’de ‘Eşit Yurttaşlık Mitingi’ için bir araya geldi.

Alevi yurttaşların Kadıköy’de düzenlediği miting başladı. Miting alanında buluşan Alevi dernekleri ve vatandaşlar zaman zaman uğradıkları haksızlıklara karşı sloganlar attı.

Güncelleme 15:18

Alevi mitingde konuşmalar tamamlandı, deyişler çalındı.

Güncelleme 15:06

Mitingde Alevi kurumlarının başkanları konuşma yaptı. Avrupa Alevi Dernekleri Konfederasyonu Başkanı Turgut Öken mitingde konuştu.

Güncelleme 14:58

Alevi Bektaşi Dernekleri Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Engin Gündük kürsüden, “Alevilerin taleplerinin net; Cemevi ibadethanedir zorunlu din dersleri kaldırılmalıdır” dedi. Gündük şunları da belirtti:

“Çıkın artık şu Diyanet’in tahakkümünden, nasıl ibadet edeceğinize kendiniz karar verin, özgürleşin.”

Güncelleme 14:21

Kürsüden yapılan konuşmalarda AKP’nin eğitim politikasında gericileşmeye neden olduğu belirtildi. Her konuşmacı Gezi direnişine vurgu yaparak hayatını kaybedenler ve aylardır komada olan Berkin Elvan’a selam yolladı.

Güncelleme 13:40

PSAKD Başkanı Kemal Bülbül kürsüde konuştu. Bülbül, AKP’nin cemevlerini tanımadığını belirterek “Yavuz da, Kanuni de, Kuyucu Murat Paşa da tanımamıştı… Buradayız.” dedi. Rojava’daki utanç duvarını belirten Bülbül, komünistlerle, Kürtlerle birlikte olduklarını vurguladı. Yerel seçimin yaklaştığını ifade eden Bülbül “Gelin şu Muaviye soylu iktidarın defterini dürelim” dedi.

Yaşar Kemal’in mesajı okunmasının ardından kürsüye Mehmet Ayvalıtaş’ın davasının 21 Kasım’da görüleceği belirtildi ve davaya çağrı yapıldı.

Güncelleme 13:42

Saygı duruşuyla başlayan mitinge Sivas’ta katledilenlerin isimlerinin okunmasıyla devam edildi. İsimlerin okunmasının ardından tüm alan “burada” diye haykırdı. Haziran Direnişi’nde katledilenlerle, Deniz Gezmiş, Mahir Çayan ve Hüseyin İnan’ın da isimleri okundu.

Garip Dede Dergahı Yönetim Kurulu Başkanı Celal Fırat AKP’nin eğitim sistemini gericileştirdiğini her okulu imam hatibe çevirmeye çalıştıklarını belirtti. Fırat, Gezi Direnişi’nde büyük kentlerdeki Alevi mahallerinde yoğun çatışmalar yaşandığını dile getirdi.

Fırat, “Aramızdaki Hızır Paşalar var” diyerek İzzetin Doğan’a tepki gösterirken devlet tarafından maaş alacağını duyunca sevinen dedeleri de eleştirdi ve “Zalime biat etmeyeceğiz” dedi.

GERÇEK GÜNDEM / ODA TV

1400530cookie-check‘Zalimlere biat etmeyeceğiz’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.