Üç zanlı öldürüldü

Polis ve hükümet kaynakları, Cherif ve Said Kouachi kardeşlerin operasyonda öldürüldüğünü duyurdu.

AFP haber ajansı iki kardeşin ateş açarak dışarı çıktıklarını yazdı. Ajansa göre matbaadaki rehine kurtarıldı, sağlık durumu da iyi.

Paris’in doğusunda bulunan bir Yahudi marketindeki rehine krizi de Fransız güvenlik güçlerinin yaptıkları baskınla sona erdi, bazı rehineler kurtarıldı.

Akşam saatlerinde Paris’in Porte de Vincennes mahallesindeki marketten beş patlama sesi geldi.

Daha sonra polis dükkana girdi ve rehineler hızla tahliye edildi. AFP polis kaynaklarına göre saldırganın öldüğünü duyurdu. Polis daha önce saldırganın Amedy Coulibaly olduğunu duyurmuştu.

Bu arada Reuters ajansının haberine göre, polis sendikasından bir kaynak marketteki rehinelerden en az dördünün öldürülmüş olduğunu bildirdi.

Markete baskın sırasında sayısı belli olmamakla birlikte öldürülenler olduğu haberleri gelmiş ancak polis ve yetkililer bunları doğrulamamıştı.

Önceki saatlerde polis beş kişinin rehin tutulduğunu söylemişti.

Daha önce polis, Coulibaly ile birlikte bir kadının kimlik bilgilerini ve resimlerini dağıtmış; bu kişilerin, Charlie Hebdo katliamı zanlılarıyla ve bu saldırıdan bir gün sonra bir kadın polisin öldürülmesiyle ilişkili olduklarını söylemişti.

Market baskınını yapan kişinin, kuzeyde kuşatma altına alınan Charlie Hebdo saldırısı zanlılarının serbest bırakılmasını talep ettiği de açıklanmıştı.

1441840cookie-checkÜç zanlı öldürüldü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.